Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. December 10. 08:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vascsővel támadt az idős asszonyra, majd megerőszakolta

Vascsővel támadt az idős asszonyra, majd megerőszakolta

A másodfokú ítélet szerint a leghamarabb 2047-ben, vagyis a tette után 30 évvel bocsátható feltételes szabadságra az a férfi, aki első fokon még tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kapott,

mert egy vascsővel halálra vert egy idős nőt 2017-ben egy Pest megyei községben - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a férfi élelmiszert akart szerezni, ezért 2017 októberében egy hajnalban behatolt a gondozásra szoruló és egyedül élő 88 éves asszony házába. Egy magával vitt vascsővel ütlegelte az ágyban fekvő sértettet, valamint szexuálisan bántalmazta.

A nő a helyszínen meghalt. Támadója visszatért a munkásszállásra, ahol reggel többeknek beszámolt tettéről, ezért fiatalkorú munkatársa megkísérelte elégetni az elkövetéskor használt ruháját.

A Budapest Környéki Törvényszék 2020 januárjában hirdetett elsőfokú ítéletet az emberölés és bűnpártolás miatt indult büntetőügyben. Az akkor 24 éves elkövetőt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre, míg bűnpártoló, fiatalkorú bűntársát 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházában végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetések helyben hagyását kezdeményezte.

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletével az idősebbik elkövető esetében a nyereségvágyból történt elkövetést mellőzte a minősítésből, és úgy rendelkezett, hogy a többszörös visszaeső az életfogytig tartó szabadságvesztésből 30 év elteltével, vagyis 2047-ben - 54 éves korában - bocsátható leghamarabb feltételes szabadságra.

A fiatalabb elkövető büntetését 250 napi tétel, napi tételenként ezer forint pénzbüntetésre enyhítették - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt