Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Május 09. 15:43, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Városalapítók napja

Városalapítók napja

Ünnepelt az egyesület.

Idén május 08-án tartották a hagyományosan minden évben megrendezett Városalapítók napját. A rendezvényt Cegléd város önkormányzata, a Ceglédi Városvédő és Szépítő Egyesület, valamint a Református Általános Iskola hármasa szervezte.

Az ünnepség több helyszínen zajlott. Elsőként az Eötvös téren, a Városalapítók szobránál köszöntötték az egybegyűlteket.Az ünnepséget Hegedűs Ágota, alpolgármester asszony nyitotta meg.

A Református Általános Iskola tanulóinak műsorát követően, Dr. Szabó Alfréd, a Teleki László Ismeretterjesztő Egyesület Ceglédi Szervezetének titkára az egykori városalapítók munkásságát elevenítette fel ünnepi beszédében.


Ezt követően a Városalapítók szobrának megkoszorúzása következett.

A rendezvény később a Városháza udvarán lévő Pantheonben folytatódott, ahol Dobos János, református lelkész, egyházi író emléktábláját avatták fel. Az író lelkészről Hánka Levente, lelkész emlékezett meg.

A rendezvény utolsó helyszíne a Városháza Díszterme volt, ahol a Ceglédi Városvédő és Városszépítő Egyesület 25 éves díszközgyűlését tartotta meg. A jubileumi közgyűlésen ez elmúlt évek munkáinak megvitatásán túl több díjat is átadtak. Az Ifjúság a Városért díjat Bokkon Gyula és Horváth Attila vehette át. Az Együtt a Városért emlékplakettet Diósi Pál, kőfaragó és épületszobrász, valamint Károly Tamás, az egyesület volt elnöke kapta. Márkus Jánost, az egyesület alapító- és tiszteletbeli elnökét több évtizedes munkájáért díjazták. Az ünnepségen az egyesületet támogató szervezetekről is megemlékeztek.

fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció