Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. Május 23. 18:26, kedd | Helyi

Várja Önt a XIV. Laskafesztivál!

Várja Önt a XIV. Laskafesztivál!

Nyárindító Gasztrofesztivál - Várja Önt a XIV. Laskafesztivál!

A ceglédi Laskafesztivál története 2003-ban egy Czigle Fesztivál néven rendezett eseményben gyökerezik, amikor is helyi zenekarokra és művészekre építkezve szerveztek a város központjában programokat. A harmadik évben a testvérvárosok csatlakozásával nemzetközi leves- és lebbencsfőzőversenyt tartottak. A hagyomány azóta is él, és 2008-ban vette fel a Laskafesztivál nevet.

A fesztivál alapja ugyan a híres ceglédi pásztorétek, a laska tovább örökítése, de már más helyszínen, új köntösben, évről-évre nagyobb közönség előtt rendezik azt meg. 2013-ban lovassport csatlakozott hozzá, és hét éven át Ceglédi Laskafesztivál és Ceglédi Vágta néven várta a vendégeket. 2014-ben az akkori városvezetés azt a célt tűzte ki, hogy a ceglédi laskafőzésnek országos híre legyen, és a rendezvény dél-Pest megye leglátogatottabb nyárindító gasztronómiai fesztiváljává nője ki magát. 2017-ben már közel 100 csapat főzte együtt a laskát. Azt az ételt, mely 2018-ban HÍR védjegyet kapott. Az utóbbi fesztiválokon már egyszerre több mint tizenkétezer látogatót fogadhatott a 17.000 négyzetméteres fesztiválhelyszín. 2022-ben a Vágta helyett az extrém kerékpározás világára épülő Ceglédi Extrém Sportnapok csatlakozott hozzá.

2023. júniusában többek között olyan sztárokat köszönthet a ceglédi Laskafesztivál, mint a Kowlasky meg a Vega, a Halott Pénz vagy Demjén Ferenc! A program, a helyszín adottsága (a tóval és a fürdő közelségével együtt) egész hétvégés programot kínál a helyieknek és távolról érkezőknek egyaránt. A Ceglédi Laskafesztivál és Extrém Sportnapok igazi családi esemény. A szervezők legfőbb célja, hogy az összes generáció megtalálja benne a magának valót, a rendezvény jelentse a felhőtlen kikapcsolódást, a közösségek találkozását és a ceglédi nyár nyitását.

Látogasson el Ön is a ceglédi Laskafesztiválra!

www.laskafesztival.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 15:55, csütörtök | Helyi

Utolsó útjára kísérték Mácz Istvánt

2024. Július 18. 15:50, csütörtök | Helyi

Ceglédi üveggyűjtési akció

2024. Július 17. 11:04, szerda | Helyi

Két ütős. Koncert és kiállítás