Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Június 06. 16:32, hétfő | Helyi
Forrás: InfoCegléd

Varga Viktória operaénekes estje

Varga Viktória operaénekes estje

A Ceglédi Kossuth Gimnazisták Öregdiák Egyesületének által szevezett "Az iskola diákja, vagy tanára volt" című előadássorozatának második estjére került sorjúnius 3-án a gimnázium Dísztermében.

Az est főszereplője Varga Viktória operaénekesnő volt, aki 1999-ben érettségizett a Kossuth Lajos Gimnáziumban, ahol nem meglepő módon a gimnázium leánykarának is aktív tagja volt. Az azóta már sikeressé vált énekesnő örömmel fogadta el egykori iskolájának felkérését, és énektudását most valamikor volt tanárai előtt is megcsillogtatta. Varga Viktóriát Soltészné Lédeczi Judit köszöntötte, aki beszédében köszönetet mondott az augusztus 1-től nyugdíjba vonuló Kürti György igazgatóúrnak a gimnázium kulturális életének nagyfokú támogatásáért.
Az est során Mozart, Donizetti, Strauss és Kodály művei csendültek fel Varga Viktória előadásában, akit zongorajátékával Cseh Dalma kísért. Az énekesnő nagyon közvetlen, mégis magával ragadó előadása maradandó élménnyel gazdagította a jelenlévőket.

Az est végén Soltészné Lédeczi Judit Stephen King szavaival búcsúzott Varga Viktóriától:  
"Szertefoszlik az utolsó dallam a légben, s a világ egy pillanatra nem vesz lélegzetet ennyi szépség után"

Soltészné Lédeczi Judit: "Stephen King szavaival egyetértve és átérezve azt, köszönjük ezt a mai estét és azt kívánjuk Viktória, hogy teremts még sok-sok ilyen pillanatot. Büszkék vagyunk Rád. Kívánunk sok szerencsét művészi pályádhoz, nagy szerepeket, sok sikert."

Címkék: koncert, rendezvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció