Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Július 29. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten

Változékony idő várható a héten, napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. A hétvégén egy hidegfront hatására több fokkal lehűl a levegő

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-nek.

Hétfőn a nap első részéig sok felhőre, újabb záporra, zivatarra van kilátás, majd kora délutántól egyre több helyen és hosszabb időre süt ki a nap, csökken a csapadék valószínűsége. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, északkeleten lesz a melegebb.

Keddre virradó éjszaka kevés helyen, napközben - főként délután - elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, északkelet felé növekvő eséllyel, ott akár felhőszakadás is lehet. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható, de az Északi-középhegységben és az Alföld középső részein nagy valószínűséggel alakulnak majd ki záporok, zivatarok, a Dunántúl nagyobb részén kicsi a csapadék esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-22, a legmagasabb hőmérséklet 26-32 fok között alakul.

Csütörtökön, augusztus elsején több órás napsütés várható. Napközben a Dunától keletre már nagyobb eséllyel kell számítani záporra, zivatarra. A minimumhőmérséklet 15-22, a maximumhőmérséklet 26-31 fok között alakul.

Pénteken egy hidegfront érkezése miatt a korábbi napoknál felhősebb idő várható, a legtöbb napsütés keleten, északkeleten lehet. A nap folyamán egyre nő az esélye záporok, zivatarok kialakulásának, akár heves zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-20, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 fok között alakul.

Szombaton napközben keleten néhány, nyugaton több órás napsütés valószínű. A nap első felében még a front hatására keleten, délkeleten lehetnek kiterjedtebb záporos, zivataros gócok, később azonban már inkább csak rövidebb csapadékos periódusok, futó záporok várhatók. A minimumhőmérséklet 15-19, a maximumhőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Vasárnap sok lesz a napsütés, legfeljebb jelentéktelen záporok lehetnek. A leghidegebb órákban 12-18 fok lesz. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.