Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Augusztus 28. 12:55, hétfő | Helyi

Valami megszakadt Zalaegerszegen

Valami megszakadt Zalaegerszegen

Hétvégén Zalaegerszegen mérkőzött meg a Ceglédi VSE labdarúgó csapata.

Várható volt, hogy nehéz mérkőzést játszik a csapat Zalaegerszegen az egyre jobb formába kerülő és a feljutásra pályázó hazai csapat ellen. Sajnos így is lett, az első félidőben eldőlhetett volna a mérkőzés.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, szinte csak a hazaiaknál volt a labda, akik teljesen benyomtak minket a saját térfelünkre. Az első negyedóra alatt két gólt is szereztek, de mind a kettőt lesről, így maradt a gólnélküli döntetlen. Csapatunkat sajnos ez sem rázta fel és továbbra is dominált a hazai csapat, az ellentámadásainkba pedig rendre hiba csúszott.

A teljes zalaegerszegi fölény a 27. percben végül szabályos góllá érett, majd nem sokkal később Prekelt csúszott be szabálytalanul és buktatta a hazai támadót. A büntetőt Babati értékesítette, így a 33. percben már 2:0 volt az eredmény.
A félidő utolsó tíz percében is uralta a meccset a Zalaegerszeg, de újabb gól már nem esett.

A második félidőre egy jobb Cegléd futott ki a pályára. Klausz László átrendezte a csapatot, érkezett a támadósorba Szilágyi és Farkas, Albert pedig visszament a középpályára. Minden bizonnyal a hazai csapat is azt tervezte, hogy átadja a területet és gyors kontrák után lezárhatja a mérkőzést, de ez nem sikerült nekik.
Dominálni tudtuk a játékot a második játékrészben, birtokoltuk a labdát és lehetőségeink is voltak, a hazai ellentámadásokat pedig többnyire sikeresen meg is állítottuk, Mursitsnak csak 1-2 alkalommal kellett beavatkoznia.

A második játékrész során több alkalommal is megszerezhettük volna a szépítő találatot, ami után ismét változhatott volna a mérkőzés menete, de a hazai kapus egyszer a felsőléc alól ütötte ki a labdát, egy másik alkalommal pedig egy közeli lövésnél védett nagyot.

Nem sikerült végül betalálnunk, így két gólos vereséget szenvedtünk Zalaegerszegen. Kemény 7 napon van túl a csapat, három mérkőzést játszottunk, ebből kettőt idegenben, szereztünk 6 pontot, úgyhogy összességében nem lehetünk elégedetlenek. Folytatás szombaton hazai pályán a mezőny talán legjobb formában lévő csapata, a Kisvárda ellen.

👨 Kezdőcsapat:
Mursits – Virág, Nánási (C), Preklet, Farkas A. – Törtei, G. Bíró – Damásdi, Asztalos, Peres – Albert

👨 Cserék:
Asztalos – Szilágyi (’46)
Peres – Farkas J. (’46)
Damásdi – Hujber (’78)

Kőházi Ádám
fotó: Kisfaludi István - infocegléd fotóarchívum

#cegledivse #hajracegled #cegledifoci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció