Városlista
2024. május 25, szombat - Orbán

Hírek

2015. Június 22. 12:11, hétfő | Helyi

Vágta koronázta meg a Laskát

Vágta koronázta meg a Laskát

III. Ceglédi Vágta

Cegléd legnagyobb nyári fesztiváljának harmadik - egyben záró napján - vasárnap került megrendezésre a III. Ceglédi Vágta. A Nemzeti Vágta ceglédi előfutama ez alkalommal is felpezsdítette a környék lovas életét.


Vasárnap teljes egészében a lovaké és a lóversenyeké volt a főszerep. A programok reggel 9-kor díjugrató versennyel kezdődtek, 11 órától pedig a Kishuszár Vágta, illetve a Ceglédi Vágta előfutamai rajtoltak el a Gyógyfürdő és Szabadidőközpont területén kialakított pályán. A futamok közti szünetben rendezték meg Cegléd Város Nagydíját, de a közönség ride and drive és díjugrató versenyt, valamint kaszkadőr lovasok bemutatóját is láthatta.

A nap csúcspontja természetesen a Vágta döntője volt, ahol zsúfolásig telt lelátó várta a három induló lovast, akik egy nagyon izgalmas futammal ajándékozták meg a kilátogató közönséget.

Kövesdy István Cegléd színeiben egy szépen indított rajttal azonnal az élre tört, ám előnyét nem tudta a célegyenesig megtartani, Csemő lovasa, Petrik Tamás végül megelőzte őt, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Harmadik helyen pedig Ballószög lovasa, Borsodi Ildikó futott be.

A szeptember 18 és 20. között megrendezendő Nemzeti Vágtára mindkét döntőbe jutott lovas kvalifikálta magát.

fotó: Balga Gábor

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására