Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. December 03. 14:58, szombat | Belföld
Forrás: HírTv

Uzsoki-ügy: „Szó nincs tömegmészárlásról”

Uzsoki-ügy: „Szó nincs tömegmészárlásról”

Cáfolja az Uzsoki-kórház főigazgatója, hogy hat évvel ezelőtt túladagolták volna a végstádiumban lévő betegeknél a morfiumot – számolt be a Hír Televízió.

A belső vizsgálaton a fájdalomcsillapító-készletet is rendben találták.

Először szólalt meg az Uzsoki-kórház a morfiumtúladagolások ügyében. A főigazgató sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: „Szó nincs tömegmészárlásról”. Visszautasította azt az állítást, hogy megrövidítették végstádiumú rákos betegek életét hat évvel ezelőtt. Az erről szóló cikk írója, Márkus Attila – a főigazgató tájékoztatása szerint – 2005 és 2007 között általános orvosként dolgozott az intézményben. Mint azt a főigazgató kiemelte: így nem ítélhette meg, hogy milyen gyógymód szükséges a fül-orr-gégészeten kezelt rákos betegeknek.

A belső vizsgálaton a fájdalomcsillapító-készletet is rendben találták. A főigazgató statisztikai adatokat is ismertetett: mint elmondta, a kérdéses időszakban a fül-orr gégészet halálozási statisztikája a kórház általános halálozási mutatójánál alacsonyabb volt. A kórházból eltűnt kórlapok kapcsán elmondta: azokon a betegek, illetve hozzátartozóik nyilatkozatai is szerepeltek. Golub Iván kiemelte, a digitális kórlapok azon kiegészítő, kézzel írott részei tűntek el, amelyeken például az szerepel, hogy ki, kinek az utasítására, milyen dózisban, milyen készítményt alkalmazott. Úgy vélte, ezek ellopásával szándékosan akartak kárt okozni az intézménynek. Mint mondta, a kórházból 46 digitális kórlap kiegészítő, kézzel írott fontos részei tűntek el a 2005-2007 időszakból. 2008-ból 12 dokumentáció hiányzik.

Mint ismert, a botrány két hete robbant ki, a gyanú szerint az intézményben hat éve halálos mennyiségű fájdalomcsillapítót adtak be egyes végstádiumban lévő rákbetegnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére