Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Augusztus 11. 08:03, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Útmutató kezdőknek a sportfogadásokhoz, és a számoláshoz

Útmutató kezdőknek a sportfogadásokhoz, és a számoláshoz

Cikkünkből megtudhatod, hogy hogyan értelmezd az oddsokat, és hogy milyen fogadásokat érdemes kötni.

A labdarúgás mindig is az egyik legnépszerűbb sportfogadás volt Magyarországon, a fogadók által feltett összes pénz jelentős mennyiségét erre a gyönyörű játékra költötték.

Éppen ezért létfontosságú, hogy sportfogadóként ismerd a játékot, illetve a játékra való fogadás csínját-bínját. A mérkőzések óriási volumene hozzájárult ahhoz, hogy az iparág növekedjen, és a fogadók rengeteg piacra fogadhassanak, sok fogadási oldal pedig különleges ajánlatokat és versenyképes oddsokat kínál. Az egész metódus nagyon hasonlít ahhoz, ahogyan a Vulkan Vegas HU és más kaszinók kínálnak promóciókat.

Rövid bevezetés a fogadások működésébe

Az oddsokat a bukmékerek határozzák meg, és a tét és a nyeremény közötti arányt jelentik egy adott kimenetelre, ha fogadni szeretnél rá.

Az oddsokat általában kétféleképpen szokás leírni:

- Törtként, pl. 2/1
- Tizedesjegyes törtként, pl. 2.00

Ezek között általában lehetséges váltani, sőt vannak más formátumok is. De pontosan mit is jelentenek ezek a számok? Ha 2.00 vagy 2/1 az odds, az azt jelenti, hogy ha fogadsz és nyersz, minden 100 forint tétért 200 forintot nyerhetsz.

Hogyan működik a futballfogadás

Minden héten több ezer labdarúgó-mérkőzésre kerül sor, és még több piac áll rendelkezésre a bukmékerek által kínált fogadásokhoz, amelyek a mérkőzések minden apró részletére különböző oddsok óriási választékát kínálják. A fogadók a mérkőzések kimenetelére és a mérkőzésen belüli eseményekre, például a lőtt gólok számára, a megnyert szögletekre, a felmutatott piros és sárga lapokra és az egyéni gólszerzőkre adják meg áraikat.

Rengeteg különböző bukméker van, akik folyamatosan különleges ajánlatokkal és versenyképes oddsokkal próbálják biztosítani, hogy a legjobb ár-érték arányú fogadást köthesse. Amint az esemény kimenetele beigazolódik, és a fogadása nyertesnek bizonyul, az eredeti tétjét és az oddsokból származó nyereményt is kifizetik Neked.

A fogadásoknak számos különböző típusa létezik, beleértve a halmozókat is, ahol különböző szelekciókat kombinálhatsz, hogy egy jobb odds árat kaphass a fogadáshoz. Ez a futballpiacok többségénél elérhető. Az alábbiakban bemutatjuk a legnépszerűbb fogadási típusokat a labdarúgásra vonatkozóan.

Mérkőzéses fogadás

Ez a futballfogadás legegyszerűbb formája, amelyben egy futballmérkőzés eredményére tippelsz. Három különböző kimenetelre fogadhatsz, amelyek a következők:

- a hazai csapat győzelme
- a vendégcsapat győzelme
- döntetlen

Fontos megjegyezni, hogy a meccsfogadás a 90 perc után elért eredményre fizet, tehát ha az állás kiegyenlített, akkor a döntetlen a nyerő fogadás, függetlenül a hosszabbítás vagy a büntetők utáni eredménytől.
Fogadáskészítő/azonos mérkőzésre való többszörös fogadás

A fogadásépítők a futballfogadás egyik újabb kiegészítői, és az utóbbi években a sportfogadás egyik legnépszerűbb módjává váltak. Ezeket a fogadásokat néha azonos meccses multiként is emlegetik, és gyakorlatilag nem több mérkőzés, hanem egyetlen meccs eredményeinek halmozását jelentik. Ezek a fogadások nyilvánvalóan kevésbé valószínűek, hogy bejönnek, mivel több eredménynek kell bekövetkeznie. Azonban tökéletesek, ha mindkét csapatról jól tájékozott vagy, és kis tétekkel szeretnél fogadni a nagyobb oddsok mellett, amelyek számos eredmény - például a sárga lapok, szögletek és gólszerzők száma - kombinálásával érhetők el, ahelyett, hogy az egyes piacokra fogadnál.

Gólszerzős fogadások

Ahogy a neve is sugallja, ez egy olyan fogadás, amely arra vonatkozik, hogy egy adott játékos gólt fog szerezni a mérkőzésen. Különböző eredményekre fogadhatsz, például arra, hogy a kiválasztottad lesz a mérkőzés első vagy utolsó gólszerzője, vagy hogy a mérkőzés során bármikor betalál. Ezekre a fogadásokra gyakran jó esélyt adhat az, ha egy játékos éppen jó formában van, vagy ha egy csapat összességében jobb, mint az ellenfelei, így a játékos nagyobb eséllyel talál majd a hálóba.

A pályán lévő bármelyik játékos közül választhatsz, és a bukmékerek gyakran jó ajánlatokat kínálnak a gólszerzésen és a gólerősítésen belüli egyes piacokon a különböző mérkőzések során, attól függően, hogy azok hogyan alakulnak.

Over és Under fogadások

Ez egy fogadás arra, hogy egy esemény (például gólok, szögletek, sárga lapok) összesen hányszor fog megtörténni egy mérkőzés során. A bukmékerek egy alapszámot rendelnek egy mérkőzéshez, és arra lehet fogadni, hogy ennél a számnál több (over) vagy kevesebb (under) lesz. Az alapszám soha nem lehet egész szám, ami garantálja, hogy a végeredmény a kettő közül az egyik lesz: over vagy under. (Nem lehet fél gólt lőni.)

Tehát egy olyan mérkőzésen, ahol a bukméker 2,5 gól felett vagy alatt kínál, akkor nyersz, ha az Overre fogadsz, és három vagy több gól születik, de veszítesz, ha a végeredmény nem, egy vagy két gól lesz. Hasonlóképpen, ha az Underre fogadsz, akkor akkor nyersz, ha nem, egy vagy két gólt kap a csapat, és veszítesz, ha három vagy annál több gólt kap.

Jövőbeli fogadások

Ezek olyan eseményekre összpontosítanak, amelyek távolabbi időpontokban - a jövőben - fognak bekövetkezni. Ebben az esetben olyan dolgokra fogadsz, mint például, hogy ki nyeri meg a divíziót vagy ki nyeri meg a bajnokságot jóval előre.

A határidős fogadásoknak vannak előnyei és kockázatai is. Ha nyersz, komoly kifizetést nyerhetsz. A másik oldalon azonban a pénzed hosszú időre le van kötve. Ez idő alatt sok minden elromolhat. Ha arra fogadsz, hogy egy adott csapat megnyeri a bajnokságot, és az egyik sztárjátékosuk megsérül, hirtelen nem is tűnnek olyan jónak a győzelmi esélyeik. Néha előfordulhat, hogy a csapat a szezon közepén egyszerűen visszaesik, és sok értékes lendületet veszít. Mint minden fogadásnál, itt is fontos, hogy kiszámítsuk a kockázatokat és a lehetséges nyereményeket.

Összefoglalva

Azt talán te is látod, hogy számos fogadási lehetőség van, amelyeket egytől egyig érdemes kihasználni, hiszen mindig nagyobb és nagyobb nyereményekre tehetsz szert. A fent említett dolgok mind segítséget nyújthatnak abban, hogy tudd, minden lehetőséged megvan arra, hogy profi sportfogadóvá vált. Elsősorban azt javasoljuk, hogy figyeld a mérkőzéseket, keress néhány csapatot, akiket követsz, és figyeld meg hogy változik mérkőzésenként, szezononként vagy éppen bajnokságonként a teljesítményük. Ez segíthet abban, hogy lásd, hogyan érdemes fogadni.

Címkék: fogadás, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 20. 09:18, szombat | PR

Itt nézz körül, ha minőségi kanapéra vágysz

Időtálló darabokat találunk a hazai bútor forgalmazónál.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:30, péntek | PR

Az iroda szerepe és a hibrid munkavégzés növekvő népszerűsége

A munka világának és a munkavégzés formáinak átalakulásával az ehhez kötődő többi körülmény is változni látszik.