Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Április 13. 04:11, vasárnap | Helyi

Ünnepel a város

Ünnepel a város

Egy hetes rendezvény sorozattal ünnepli a város a 650. születésnapját

Színes programokkal készül a város fennállásának 650 éves alkalmából: a május elsejétől kezdődő, közel egy héten át tartó „Városalapítók Napi Forgatag” elnevezésű ünnepi programsorozat méltó emléket állít Cegléd várossá nyílvánításának, mely idő alatt számtalan közéleti- és kulturális műsorral, valamint sporteseménnyel tisztelegnek Cegléd jubilális évfordulója előtt.

Egy hetes rendezvény sorozattal ünnepli a város a 650. születésnapját, melynek első állomása a Majális, az Utcazene Fesztivál és a Tánc Világnapja jegyében telik majd: ezen a napon a helyi néptánccsoportok és néptáncegyüttesek lépnek majd fel. A nap egyik fő attrakciójaként a bagi Muharay Elemér Néptáncegyüttes májusfaállítással egybekötött műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, amit PIMI műsora követ, majd a különböző táncbemutatók és a 14 helyen zajló, immár városunkban harmadik alkalommal megrendezett Utcazene Fesztivál kísér, mely rendezvényt a 30Y és a Gríz zenekar koncertje zár majd.

A jubileumi hét második napján a sporté lesz a főszerep, amely ünnepélyes kerékpáros felvonulással veszi kezdetét a belvárosban. A „650 perc sport” jegyében tervezett napon a kerékpár mellett a katolikus templom két oldalán 17 sportág is bemutatásra kerül, melynek egyik szintén fontos eleme az ezen a napon zajló futóverseny is. A sport mellett természetesen itt sem marad a kilátogató zenei programok nélkül: a Harmonia Garden és Csordás Ákos, a mühldorfi fúvószenekar, a Koktél 4 You valamint a Ghymes zenekar gondosodik a jó hangulatról.

Május harmadikán a városban először láthatnak Régi idők Piaczterét az Eötvös téren, különböző programokkal: kézművesek, termelők, vásári bábos, népi zenekar, fajátékok, erőművészek, bűvész, verklis, vásári fotós, ólomöntő, kovács és kádár műhely, lovas kocsikázás, mesélő Kossuth Múzeum, nosztalgia Posta első napi bélyegzéssel várja az érdeklődőket. Amely a családok élményterévé változik egy napra. Ugyancsak ezen a napon lesz a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, melynek keretein belül felvonulással és koncertekkel tisztelegnek a város 650. születésnapja alkalmából. „Kávéházi nosztalgia, ceglédi emlékek” címmel a Cegléd Baráti Kör tartja ünnepi visszaemlékezését meghívott vendégekkel a plébánia udvarán és ezen a napon rendezik a Borrendek Országos Találkozóját is. A jubileumi hét harmadik állomása Lucio Dominguez Salsa Cubano előadásával és Tom White és barátai koncertjével ér véget.

Vasárnap szabadtéri ökumenikus istentiszteletre várjuk a városlakóit a Kossuth térre, a 650 éve alapított város és a ceglédi édesanyák köszöntésére. A művelődési központ „Krúdy Resti Gábli” reggelivel egybekötött irodalmi vonatozásra várják az érdeklődőket. A délutánt Szvorák Katalin „A nap megszentelése” című koncertje zárja a katolikus templomban. A rendezvénysorozat záróakkordja május 8-án a Városalapítók Napi Ünnepség, ahol díszközgyűlést tartanak a Városháza dísztermében, s ahol most először első ízben adják át a nemrégiben alapított Czigle-láncot. Ezután a Városvédő és Szépítő Egyesülettel együttműködve emléktáblát avatnak majd, amit a Városalapítók szobrának koszorúzása követ. A nap végén pedig városunk virtuózainak koncertjével zárul a jubileumi ünnepség, melynek különböző kísérőrendezvényei is hozzájárulnak ahhoz a méltó ünnepléshez, mely városunk 650. születésnapját illeti meg. Szeretettel invitáljuk Önöket, ünnepeljenek együtt a 650 éves várossal!

Címkék: Cegléd Város 650

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció