Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Február 14. 08:55, hétfő | Helyi
Forrás: Infó Cegléd

Ungvári Attila: Grand Slam ezüst Párizsból

Ungvári Attila: Grand Slam ezüst Párizsból

Az olimpiai kvalifikációs sorozat újabb állomására a hagyományos párizsi Grand Slam tornára került sor, ami azon kívül nagyon sok pontot ad, egyben a legrangosabb verseny a VB és az EB leszámítva.

A verseny rangját jelzi, hogy 81 ország 550 versenyzője lépett tatamira a Bercy sportcsarnok 15 ezer nézője előtt. A magyar válogatott kiválóan szerepelt a tornán, két ezüst és két bronzéremmel csak a japán és a házigazda franciák szereztek több érmet. Nagyszerű szereplésből vastagon kivette részét a RESTART-CVSE 73kg-os kitűnősége Ungvári Attila. A ceglédi versenyző kiemeltként az első fordulóban erőnyerő volt, majd az örmény junior Európa Bajnok Bagdasarjan-t győzte le iponnal. A nyolc közé jutásért a hazaiak EB bronzérmesén a francia Bonhome-on állt bosszút a 2009-es EB-on elvesztett bronz meccsért. A negyed döntőben a regnáló Európa Bajnokot a portugál Pina-t verte, majdhogy végleg elszomorítsa a Bercy közönségét újabb franciát Legrand-ot győzte le a döntőbe jutásért folyó mérkőzésen. A fináléban is jól kezdett, de egy földharc kihagyás a vesztét jelentette a japán Riky ellen. Az ezüstérem így is fantasztikus teljesítmény, ezzel az eredménnyel és a két héttel ezelőtti Masters bronzzal fél lábbal már a londoni olimpia résztvevője.

A BHSE Tűzér utcai termében került sor az idei második felnőtt Országos Ranglista versenyre, ami egyben a Magyar Köztársaság címért zajlott. A verseny az országos bajnoksággal és az egy héttel ezelőtti ranglista versennyel válogató volt a hétvégi Hungária Kupára. A RESTART-CVSE csapata ezúttal tartalékosabban állt fel, mint egy héttel ezelőtt, amikor három aranyérmet is begyűjtöttek. Az előző heti győzők közül a két Ungvári testvér ezúttal nem indult, míg Majer Tibor egy súllyal feljebb versenyzett, mivel ők már megszerezték az indulási jogot a budapesti Világkupára. A ceglédiek így is kiválóan szerepeltek. Ungvári Zoltán megnyerte súlycsoportját, amivel szintén kvalifikálta magát a Hungária Kupára, míg Majer Tibor és Jánovszki Helga is a döntőig menetelt.

Eredmények:

Női 63kg: II. helyezett Jánovszki Helga

Férfi 66kg: I. helyezett Ungvári Zoltán

II. helyezett Majer Tibor

73kg: V. helyezett Nagy Ádám

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció