Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Március 01. 11:11, csütörtök | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

Ungvári Miklós a bíróktól jobban fél, mint a riválisoktól!

Ungvári Miklós a bíróktól jobban fél, mint a riválisoktól!

Harmadik olimpiájáról érmet szeretne hozni.

A háromszoros Európa-bajnok, és három világbajnoki ezüstérem tulajdonosát, Ungvári Miklóst a magyar judózás egyik londoni reménységeként tartják számon. A Ceglédről elindult 66 kg-os sportoló Kecskeméten, majd az MTK-n keresztül tavaly ősszel Tatabányára érkezett. A klubváltás okairól, edzőjéhez fűződő viszonyáról és félelmeiről a mob.hu szerkesztőségének nyilatkozott.

A klubváltás okait a jobb körülményekkel és a számára harmadik olimpiára való könnyebb felkészülés lehetőségével magyarázat Miklós. Döntését mindezek mellett az is segítette, hogy az egyesületváltás ellenére edzője továbbra is Bíró Tamás maradt, aki kilenc éves kora óta felügyeli és egyengeti a sportoló útját.

Az edzőjével eltöltött több évtizedes munkáról még elmondta, hogy „Bíró Tamás ahhoz a kisebbséghez tartozik, aki él-hal a sportágáért és bármilyen feltételek mellett képes is dolgozni azért. Ő nem sajnálja a kezdőkre sem „rádobni” az idejét, szemben azokkal a szakemberekkel, akik szívesebben vesznek át másoktól többé-kevésbé kész versenyzőket. Bátran mondhatom, ő ma is az egyik legjobb szakember a tatamik környékén megfordulók között.”

A tavalyi fényes Európa-bajnoki aranyérem után a versenyző idén egy bronzéremmel is „kiegyezne” annak reményében, hogy júliusban, az olimpiára csúcsformában érkezzen. A versenyző január óta már a harmadik edzőtáborán van túl. Az oroszországi Európa-bajnokságot követően pedig csak az olimpiára koncentrálnak majd. A londoni esélylatolgatások során a sportoló elmondta, hogy az ellenfelektől nem, a bíráktól viszont jobban tart. „a bírók változó felfogásától jobban félek, mint bármelyik riválisomtól. Azért azt csak nem hallgatom el, hogy szeretnék két, sikertelen olimpia után a harmadikról már valamilyen éremmel hazajönni!”

Miklós az öccséről, Attiláról is beszélt, aki jelenleg kényszerű eltiltását tölti.

Attila, sajnos, még egy évig nem edzhet és nem is versenyezhet. Egyelőre nem különösebben érdeklik a sportág eseményei, amin nem is csodálkozom. Nagyon remélem, hogy a nyár folyamán, az eltiltás lejártának közeledtével majd megjön a harci kedve. Szerencsére a testsúlya nem szaladt el, így a nagy fogyasztások veszélye nem fenyegeti őt. Gondolhatja, engem is nagyon bántanak a történtek, s csak remélni tudom, hogy az olimpiáig mindinkább sikerül majd függetlenítenem magamat ettől a lehangoló helyzettől.”

forrás: xlsport.hu

Címkék: ungvári miklós

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem