Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Május 21. 15:28, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ungvári Attila tovább küzd

Ungvári Attila tovább küzd

A nemzetközi sportbírósághoz fordul Ungvári Attila, a doppingbotrányba keveredett ceglédi cselgáncsozó – mondta el elsőként a Hír24-nek Ruttner György, a sportoló ügyvédje.

Ungvári Attila, aranyérmes dzsúdós tavaly év elején, két versenyen is pozitív doppingmintát produkált, ami miatt két évre eltiltották a versenyzéstől, sőt még az edzésektől is. Ez Attila számra azt jelenti, hogy le kell mondania gyermekkori álmáról, és nem indulhat Londonban megrendezett olimpián.

Attila értetlenül áll az eredmény előtt, valamint a Magyar Szövetség is kiáll a sportoló ártatlansága mellett.

A svájci sportbíróság előtt Ruttner György képviseli majd Attilát, aki azt mondta, életében nem volt még ennyire meggyőződve senkinek az ártatlanságáról. Ezt egyrészt Attila személyiségére, másrészt pedig arra alapozza, hogy Attila esetében a doppingolásnak semmi értelme nem lett volna. Szerzett pontjai alapján ugyanis Ungvári már tavalyelőtt benne volt a londoni olimpiai keretben, így ebből a szempontból, számára a két versenynek tétje sem volt.

Az ügyvéd szerint a nemzetközi dzsúdószövetség sem egészen biztos a dolgában, ám mivel az ellenőrző tesztek is pozitívak lettek, nincs más lehetőségük, mint eltiltani a versenyzőt. Más lenne a helyzet, ha lenne bizonyíték arra az egyébként masszív gyanúra, hogy valaki, tudta nélkül csempészte Attila szervezetébe a tiltott szereket – praktikusan italába, ételébe keverve.

A rendőrség indított ugyan nyomozást súlyos testi sértés miatt, de mivel ez nem vezetett eredényre, lezárták az ügyet. Az pedig nem büntetőjogi kategória, hogy egy reményteli sportolónak esetleg kettétörik a karrierje. Ruttner György szerint Attilának az az egyetlen esélye, hogy sikerül meggyőznie a lousanne-i bíróságot is az ártatlanságáról.

forrás: hir24.hu

A Nemzetközi Szövetség szerint Attila gondatlansága is hozzájárulhatott a pozitív eredményéhez. Ez a gyakorlatban azt jelentheti, hogy nem őrizte elég gondosan a verseny alatt a kulacsát, így akár abba bárki beletölthetett bármit. Ruttner György szernt Attila kulacsa viszont az öltözőben volt elzárva, a szekrényében.

Ruttner György szerint valamivel több, mint egy hónap múlva lehet ítélethirdetés Attila ügyében. Az ügyvéd nagyon bízik a felmentésben, de ha netán elbuknának, már nincs több fórum, ahová fordulhatnak, így akkor már biztos, hogy Attila hiába készült becsületesen az olimpiára, nem lehet ott.

Címkék: ungvári attila

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció