Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. Augusztus 30. 14:43, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Ungári Miklós: Most csak parázslott az a tűz, ami égni szokott bennem...

Ungári Miklós: Most csak parázslott az a tűz, ami égni szokott bennem...

A 73 kilogrammos Ungvári Miklós és az 57 kilós Karakas Hedvig is kiesett a budapesti cselgáncs-világbajnokság szerdai versenynapján.

A londoni olimpián ezüstérmes Ungvári a 16 közé kerülésért a kazah Zsanszaj Szmagulovval csapott össze, pályafutása során először. A 2015-ös budapesti Grand Prix bajnoka alaposan felkészült a háromszoros Európa-bajnok ceglédi dzsúdósból, és rendre elkerülte a földharcot. A bíró kétszer is intette a 36 éves Ungvárit, majd jöhetett az első értékelt akcióig tartó hosszabbítás. Ebből két perc telt el, amikor a mérkőzésvezető lábra fogásért leléptette a hazai versenyzőt, aki - mivel nem jutott el a negyeddöntőig - már a vigaszágra sem kerülhet.

Nem járt több szerencsével Karakas sem. Ő a nyolcaddöntőért
a koszovói Nora Gjakovával csapott össze, akit eddig három találkozójukból kétszer legyőzött. A háromszoros Eb-harmadik ellenfél egy perc elteltével vazaarit érően vitte földre a világbajnoki bronzérmes magyart, és ezután magabiztosan őrizte előnyét.

Ungvári Miklós ugyancsak a realitásról beszélt a búcsút követő nyilatkozatában.
"Most csak parázslott az a tűz, ami égni szokott bennem, nem tudtam igazán vad lenni. Az állóképességem mintha cserben hagyott volna, ami pedig a leléptetésemet illeti, sajnos kiszakadt egy akciónál a kezem, és ha a bírók lábra fogást láttak, akkor biztosan jogos volt. Eddig mindig leráztam magamról a lámpalázat, mint kutya a vizet, de most valahogy görcsös voltam, nem vagyok elégedett az indításaimmal" - mondta a ceglédi dzsúdós, a terveiről pedig annyit árult el, hogy két hét múlva elindul a Nemzeti Vágtán, de azt még nem tudja, hogy dzsúdózik-e még az idén.
Ezzel a magyarok számára véget ért a versenynap a Papp László Arénában

MTI Fotó: Kovács Tamás

#ungvárimiklós #hajracegled

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció