Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 19. 10:44, szerda | Bulvár
Forrás: infovárosok

Újra jelentkezik az örökbefogadást népszerűsítő kutyás reality-magazin

Újra jelentkezik az örökbefogadást népszerűsítő kutyás reality-magazin

Gazdára váró kutyusok és Iain Lindsay nagykövet társaságában számolt be a Pacsi! című kutyás reality-magazin újdonságairól a műsorvezető Molnár Karesz és Kevin kutya.

Az RTL Klub műsorában továbbra is segítenek eligazodni a kutyás élet útvesztőjében, az örökbefogadások intim pillanatinak bemutatásával pedig amellett kampányolnak, hogy új kedvenc választásánál minél többen döntsenek a menhelyi kutyusok adoptálása mellett. A második évad első adása szeptember 29-én, szombaton 11:55-kor látható majd.

„Missziónk továbbra is változatlan Kevinnel, szeretnénk, ha hozzá hasonlóan új otthonra lelnének a gazdátlan kutyusok” – kezdi a műsorvezető, Molnár Karesz. „Nagy öröm, hogy az első évad után számos olyan visszajelzést kaptunk alapítványoktól és menhelyektől, hogy több örökbefogadójuk a műsor hatására döntött úgy, hogy új, boldog életet ad egy kidobott, sérült lelkű kutyának. Persze nagy még a munka, tele az összes menhely, számos kutya még mindig az utcán kóborol, rengeteg egészséges kutyust pedig egyszerűen elaltatnak.”

Karesz azt is elárulta, a saját fejlesztésű formátum egyik sajátja, hogy nem csak beszél az örökbefogadásról, a nézők az új gazdikkal együtt élhetik át a nagy találkozás első, megható pillanatait. Emellett számos hasznos tanáccsal szolgálnak a már kutyás családoknak, az új évadban pedig megszólalnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem Etológiai Tanszékének kutatói is. A szakemberekkel olyan izgalmas témákat járhatunk körbe, mint a gazdához való kötődés kialakulása, a dominancia kérdése, vagy éppen, hogy vizsgálható-e a kutyánk személyisége.

A Pacsi! rajongói között van Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete is, aki elkötelezett támogatója az állatmentés ügyének. “A britek híresek az állatszeretetükről” – mondja a nagykövet. “Nagy népszerűségnek örvend például Larry, a macska, aki a Downing Street 10 alatti miniszterelnöki rezidencia ‘Főegerésze’ címének birtokosa, de említhetjük a corgi kutyákat is, akik szinte elválaszthatatlanok Őfelségétől, a Királynőtől. Büszke vagyok rá, hogy az én budapesti rezidenciámnak is van két menhelyről örökbe fogadott lakója: Mikan, a bájos vörös kiscicánk Budapestről, és Juno, a kócos kutyus, aki Érdről került hozzánk. Juno egyéniségére a múlt héten még Ő Királyi Fensége, András yorki herceg is felfigyelt, és a közösségi médiában közzétett egy fotót a kutyusról, aki remekül érezte magát a herceg tiszteletére rendezett fogadáson a vendégek között. A cicánk és a kutyánk az otthonunk igazi szeretet- és örömforrásai, de emellett Juno kutya a jótékony célú futóversenyekre és az edzéseimre is szívesen elkísér”.

A sajtóeseményen a Vigyél Haza Alapítvány elnöke, Óvári András a műsor létjogosultságáról beszélt, és szó esett arról is, miként segíthet a Pacsi! abban, hogy kialakuljon az összhang a kutyás és nem kutyás társadalom között. A helyszínt biztosító Vizslafotózás kutyafotósa, Göblyös Péter a jelenlévő gazdikereső kutyusok segítségével mutatta be, hogy készül egy kutyaportré. A kanapés fotón szereplő Füge és Picúr új otthonra várnak, aki úgy érzi, szerető családot tudna biztosítani valamelyik kutyusnak, a Vigyél Haza Alapítvány oldalán megadott elérhetőségeken veheti fel a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival.

Címkék: örökbefogadás, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.