Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 06. 13:28, szombat | Helyi

Újévi fogadás

Újévi fogadás

"Azt gondolom, hogy akik most itt vagyunk, pontosan tudjuk, milyennek kellene lennie annak az új esztendőnek, amelynek az első napjait éljük. Épp ezért fölösleges recepteket adnunk egymásnak. Mint ahogy mindig, most is komoly tervezés időszakában gyürkőzünk. Természetesen van, aki újrakezdésre készül, más pedig folytatásra. Azonban inkább azon érdemes eltűnődnünk, hogy miben lehetünk azonosak. Miben kapcsolnak össze bennünket nemcsak az érdekeink, hanem az érzelmeink is." - fogalmazott köszöntőjében Dr. Csáky András a ma délután megtartott újévi fogadáson. A polgármester a Városházán tartott fogadáson beszélt az elmúlt év eredményeiről és az idei esztendő terveiről is.

(További fotók lentebb a kapcsolódó galériában.)

Dr. Csáky András polgármester köszöntője:

"…AZON ÉRDEMES ELTÜNŐDNÜNK, HOGY MIBEN LEHETÜNK AZONOSAK"

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Politikai elemzésekkel foglalkozó szakemberek - pártállástól függetlenül - úgy vélekednek, hogy a rendszerváltoztatás óta a legnehezebb önkormányzati ciklus utolsó évébe léptünk. Az új testület megalakulását követően nem sokkal, egy rettenetes járvánnyal kellett szembenéznünk. Nem volt olyan család, amelyik ne lett volna érintett a betegséggel kapcsolatban. A város lakossága akkor is jelesre vizsgázott, segítségünkre volt a problémák megoldásában. Így utólag, ismételten köszönet érte. És köszönet illeti a szociális ellátórendszer, az oktatási rendszer minden munkatársát, hogy a rendkívüli körülmények közepette is maximálisan helyt álltak, és azóta is helyt állnak.

Már amikor azt hittük, normalizálódik az életünk, egyre növekvő inflációval, majd a szomszédunkban kirobbant háborúval és az azt követő energiaválsággal kellett szembenéznünk. Bő esztendeje energiaracionalizálási tervek készítésével voltunk elfoglalva, és szorongva vártuk az energiaszámlákat. A nehézségek ellenére az elmúlt év számos emlékezetes pillanattal örvendeztetett meg minket.

A város gazdasági ereje tovább növekedett. Az egy főre eső adóerőképesség a 2019-es 33.546,- Ft-ról az elmúlt esztendőben már néhány forint híján 50.000,- Ft-ra emelkedett, azaz 48 %-al nőtt. Köszönet a vállalkozóknak és minden adófizetőnek.

Ciklusokon átívelő beruházásokat sikerült befejeznünk. Hosszú várakozás után vehette birtokba a város lakossága az újjáépült Gál József Sportcsarnokot. Hétfőtől gyerekzsivaj tölti be az új Nefelejcs utcai bölcsődét. Az Ugyerben is elkészült az Örkényi út teljes újjáépítése. Befejeződött végre a Köztársaság úti labdázók ügye is, a Kúria a gyerekek javára döntött. Számos energetikai beruházás, közműfejlesztés, útalap építés és felületzárás, közvilágítás bővítés megvalósult. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak ezeknek a beruházásoknak a megvalósításához.

Hölgyeim és Uraim!

Azt gondolom, hogy akik most itt vagyunk, pontosan tudjuk, milyennek kellene lennie annak az új esztendőnek, amelynek az első napjait éljük. Épp ezért fölösleges recepteket adnunk egymásnak. Mint ahogy mindig, most is komoly tervezés időszakában gyürkőzünk. Természetesen van, aki újrakezdésre készül, más pedig folytatásra. Azonban inkább azon érdemes eltűnődnünk, hogy miben lehetünk azonosak. Miben kapcsolnak össze bennünket nemcsak az érdekeink, hanem az érzelmeink is.

Ha már érzelmekről szólok, engedjenek meg nekem egy pillanatnyi családiasságot: olvassunk az édesanyák és nagymamák tekintetéből! Ezek a tekintetek mindig a jövő felé mutatnak. Bármilyen küzdelmeknek vagyunk kitéve, az ő hitük, szeretetük, kitartásuk tartja össze a családokat. Tágabb értelemben is nagy biztatás ez. Hiszen van egy nagyobb családunk. Ceglédiek vagyunk. Bárhova visz bennünket a korábban említett érdek, Ceglédért közösen cselekedünk. Például érzelemből.

Tisztelt Jelenlévők! Kedves Barátaim!

Politikailag sok minden történik majd ebben az évben az egész országban. Mi most nem azért vagyunk itt, hogy a majdani történéseket latolgassuk. Azért köszöntjük egymást, hogy ezzel a gesztussal is kifejezzük Ceglédhez való ragaszkodásunkat. Akkor jó valamennyiünknek, ha a városlakók is így érzik.

Engedjék meg, hogy Kányádi Sándor soraival köszöntsem Önöket:

"Nem kívánok senkinek se
különösebb nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.

Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon.
S megint többre.
Tiszta szívből ezt kívánom!

Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk."

Nagyon sikeres, boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

Szöveg: cegled.hu
Fotó: Makó András / Kisfaludi István / Szokolai Attila

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció