Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Április 23. 20:56, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Újabb 'támadás' készül Magyarország ellen?

Újabb 'támadás' készül Magyarország ellen?

A Magyar Nemzet értesülése szerint, az Európa Tanács jelentéstevői azt javasolják, hogy kezdjék el a hazánkat érintő monitoringeljárást. Erről bizottsági keretek között már ma tárgyalnak Strasbourgban. Az Orbán-kormány arra számít, hogy tavasz végén, nyár elején újabb összehangolt uniós támadás indul hazánk ellen.

A lap információi szerint jól jelzi a Magyarországgal kapcsolatos megosztottságot, hogy visszaadta megbízatását Jana Fischerová, az Európa Tanács egyik jelentéstevője. A Magyar Nemzet úgy tudja, a cseh konzervatív képviselő azután mondott le posztjáról, hogy nem tartotta elég megalapozottnak az ET parlamenti közgyűlése megbízásából hazánkról készült jelentést. Kormány közeli szereplők tegnap arról tájékoztatták a lapot, hogy Fischerová további, alaposabb jogi vizsgálatokat látott volna szükségesnek, de Kerstin Lundgren svéd liberális politikus javaslatára végül mégis az a tervezet került a bizottság elé, hogy az ET indítsa meg a Magyarországot érintő monitoringeljárást.

Fischerová lemondásával azonban maga a jogi helyzet is vitássá vált – hívta fel a figyelmet az eljárás részleteit ismerő a Magyar Nemzet forrása. Mindezt azzal indokolta, hogy a jelentéstevőknek nemcsak a dokumentum elkészítése a feladatuk, hanem az abban szereplő megállapításokat is képviselniük kell az eljárás során. A cseh képviselő lemondásával azonban ez most nem áll fenn – tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).