Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Január 09. 00:00, hétfő | Helyi

Újabb jó hírek a sportcsarnokból

Újabb jó hírek a sportcsarnokból

Fél milliárd forint kormányzati támogatást kap Cegléd a Sportcsarnok átépítésére, bővítésére.

A hírt sajtótájékoztatón jelentette be a polgármester és a térség országgyűlési képviselője. A több mint nyolcezer négyzetméteres, megújult létesítményben birkózóterem, teke és bowling pályák és két kézilabda pálya is helyet kap. A beruházás jelentős részét a cégek által felajánlott társasági nyereségadóból fedeznék.

Az új sportcsarnok látványterveit már tavaly ősszel bemutatták. A kétszintes, modern létesítmény építése összesen 2,7 milliárd forintba kerülne. A városnak 800 millió forint önerőt kell biztosítani. Ehhez kapott most segítséget Cegléd - jelentette be a térség országgyűlési képviselője, Földi László. "Cegléd városa a Gál József sportcsarnok felújítására 500 millió forintos kormányzati támogatást kapott, Nyársapát község önkormányzata az óvoda tetőszerkezetének felújítására 121 milliót, és Kőröstetétlen község önkormányzata egy új fahíd megépítéséhez kapott 6 millió forint kormányzati támogatást."

A támogatás odaítélésében nyújtott segítségéért köszönetet mondott a polgármester Földi Lászlónak. Az új sportcsarnok a mai kor minden igényét kielégíti majd - tette hozzá Takáts László. "A beruházás végére közel 8000 négyzetméternyi hasznos területű teret kapnánk. Ez két szinten menne. Két küzdőtéri résszel, két csarnokrésszel, ezentúl galériabeépítéssel, hozzáépítésekkel kialakulna egy olyan szép létesítmény, aminek a látványterveit már többször volt lehetősége megismernie a ceglédieknek."

>>> Több fotó az új sportcsarnok látványtervéről

A vázszerkezetig visszabontott majd újjáépített és bővített csarnokban két szabványméretű kézilabda pálya épülne, ezenkívül birkózóterem, teke és bowling pálya is helyet kap - sorolta a polgármester. A létesítmény emellett kulturális rendezvényeknek is otthont adna. Az 500 milliós kormányzati segítség mellett újabb források gyűjtésén dolgoznak. "Egy nagyon komoly munka előtt állunk, mert ezzel a döntéssel gyakorlatilag megkaptuk a lehetőséget arra, hogy a beruházás elinduljon. Itt azért még 1,8 milliárdnyi TAO forrás összegyűjtését kell a sportegyesületeknek megtenni. Ezen az úton is már elindultunk." - tette hozzá a polgármester.

A polgármester köszönetet mondott a szakosztályoknak a gyűjtésben való segítségért, valamint a cégvezetőknek, akik adóforintjukkal támogatják a sportcsarnok megújulását. A sikeres TAO pályázatra való felkészülés a Ceglédi Városfejlesztési Kft. koordinálásával történt. A sajtótájékoztatón Földi László elmondta: reméli, a térségi fejlesztésekhez újabb kormányzati támogatást is sikerül elnyerni. "Mindenképpen azon vagyok, hogy a többi település is, akik komoly feladatot akarnak megoldani kapjanak ilyen rendkívüli kormányzati támogatást."

A Malomtó széli sportlétesítmény fejlesztéséhez a korábbi 400 millió mellé 44 millió forint kormányzati támogatást kap a város - jelentette be a képviselő.

forrás: ctv.hu
fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció