Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 05. 11:39, péntek | Helyi

Új trükkös lopás ,,hódít'' Cegléden

Új trükkös lopás ,,hódít'' Cegléden

Ceglédi rendőrségi hírek

1. A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy a kerékpárlopások észlelése esetén – gyanús mozgás a lezárt kerékpár mellett, a kerékpár zár vagy lakat levágása, lezárt kerékpár elvitele –haladéktalanul értesítsék a Ceglédi Rendőrkapitányság ügyeletét a 112-es vagy a 107-es ingyenesen hívható segélyhívó számon, illetve az 53/310-066 telefonszámon. Az elkövető visszatartását egyedül ne kíséreljék meg!

2. A Ceglédi Rendőrkapitányságon 2014. szeptember 1-jén kezdetét vette az úgynevezett kerékpár regisztráció! Ezért ismételten közzé tesszük az erről szóló felhívást:

„A Ceglédi Rendőrkapitányság 2014. szeptember 1-jétől, megkezdi a kerékpárok önkéntes és ingyenes regisztrációját.

A regisztráció lényege, hogy az előzetes egyeztetést követően - mely a kapitányság főbejáratánál található fegyveres biztonsági őrnél történik - minden hét keddi napján, 8 óra és 12 óra közötti időszakban egyedi azonosítóval megjelöli a rendőr a kerékpárt, annak jellemzőit dokumentálja, lefényképezi és a helyi rendőrségi adatbázisban berögzíti.

A regisztrációra történő időpontfoglalás munkanapokon 08.00-16.00 között történik.

Célunk az, hogy azonosításra alkalmas legyen a kerékpár, így annak tulajdonjoga könnyen és biztonságosan egy rendőri ellenőrzés során is tisztázható lesz. Ezáltal az ellopott kerékpárok tulajdonosa is beazonosíthatóvá válik, ami megtalálás esetén a jogszerű tulajdonosnak történő visszaadást segíti elő.

Ezen regisztráció kapcsán a kerékpár műszaki átvizsgálása is megtörténik, ahol a rendőrök tanáccsal látják el a kerékpár tulajdonosát a biztonságosabb közlekedés érdekében.”

3. A Ceglédi Rendőrkapitányság felhívja az egyedül élő, időskorú lakosok figyelmét, hogy idegen személyeket, házalókat, magukat bármilyen cég, vállalkozás, önkormányzati szerv munkatársának kiadó személyeket semmilyen indokkal ne engedjenek be a lakásba a bűncselekmények megelőzése érdekében!

Kérjenek igazolványt tőlük, győződjenek meg arról, hogy valóban a hivatkozott indokkal, okkal jelentek meg. Amennyiben nem tudják magukat igazolni vagy a hivatkozott ok, amiért a lakásba be akarnak jutni nem valós, ne engedjék be őket és haladéktalanul értesítsék a rendőrséget az ingyenesen hívható 112 vagy 107 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

4. Az elmúlt időszakban új típusú lopási módszer jelent meg a területünkön!
Az elkövető értékes arany nyakláncnak látszó ékszert ajánlott fel a sértettnek megvételre. A sértett tiltakozása ellenére a nyakába akasztotta, azzal, hogy nézze meg, milyen jó néz ki a lánc. A sértett további tiltakozására az elkövető kivette a nyakláncot a nyakából és sietve távozott a helyszínről. A sértett csak a későbbiekben vette észre, hogy a saját, már korábban a nyakában lévő, valóban aranyláncot vitte el az elkövető!

Ezen eset miatt is felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy idegen személynek ne nyissanak ajtót, kertkaput, idegen személytől ne vásároljanak sem közterületen, sem otthon semmiféle műszaki cikket, ékszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására