Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 17. 08:07, szerda | Bulvár
Forrás: Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:

Új stábbal indul ismét a Top Gear

Új stábbal indul ismét a Top Gear

Új műsorvezetővel és új stábbal indul ismét a világ egyik legsikeresebb, százmilliók által nézett autós műsora, a BBC által gyártott és forgalmazott Top Gear.

A brit közszolgálati médiatársaság kedd este jelentette be, hogy a program új frontembere Chris Evans, a cég veterán rádiós és televíziós műsorvezetője.

A sorozat új epizódjainak forgatása néhány héten belül indul. Az egyelőre nem ismert, hogy Evans kiket vesz maga mellé, de az biztos, hogy a Top Gear eddigi háromfős képernyős stábjának egyik tagja sem vesz részt a megújuló műsor készítésében.

Jeremy Clarksont, a Top Gear világhírű előző műsorvezetőjét tavasszal menesztették, miután tettleg bántalmazta a program egyik producerét.

A botrányt az robbantotta ki, hogy 54 éves Clarkson - aki 2002 óta vezette és tette globális bombasikerré a könnyed hangvételű, pergő ritmusú autós műsort - egy elmérgesedett vita végén orrba vágta a 36 éves Oisin Tymon producert, aki kórházi ellátásra szorult. A műsorvezető azon dühödött fel, hogy egy hosszú forgatási nap után a stábot nem várta meleg étel a szállodában.

Az ügy Nagy-Britanniában és világszerte is komoly vihart kavart, mivel a műsort - a BBC saját statisztikái szerint - 214 országban, vagyis gyakorlatilag az egész világon sugározzák, és hetente 350 millióan nézik. Forgalmazása a BBC-nek becslések szerint évi 50 millió font (22 milliárd forint) bevételt hoz.

Clarkson visszahelyezéséért és a műsor folytatásáért petíciót indított az egyik legismertebb brit-ír politikai blogger, a Guido Fawkes írói álnéven publikáló Peter Staines. A támogató aláírások száma alig néhány nap átlépte az egymilliót, ami a hasonló kezdeményezések nagy-britanniai történetében példátlan.

Fawkes és hívei a nagyobb nyomaték kedvéért egy idegenforgalmi cég által működtetett, hatástalanított fegyverzetű, de egyébként igazi harckocsival vitték az aláírásokat tartalmazó íveket a BBC londoni székházához, ám a BBC vezérigazgatója, Lord Tony Hall március végén mindezek ellenére úgy döntött, hogy nem újítja meg Clarkson lejáró szerződését. Lord Hall indoklása szerint Jeremy Clarksonnak fontos helye lenne ugyan a BBC műsorkínálatában, de "nem bármi áron", és az indokolatlan fizikai és verbális erőszak nem tűrhető el senki részéről.
Clarkson nélkül nem vállalta a folytatást a Top Gear másik két frontembere, James May és Richard Hammond sem, így Chris Evans vezetésével teljesen új stáb veszi át a műsort.

Evans - aki jó barátságban van Clarksonnal - márciusban még határozottan cáfolta a már akkor elindult híreszteléseket arról, hogy őt szemelték ki a Top Gear új műsorvezetőjének, de az utóbbi hetekben a brit sajtó és a fogadóirodák gyakorlatilag biztosra vették, hogy ő váltja Clarksont.

Chris Evans a BBC saját médiaszakértői szerint is szinte a lehetetlenre vállalkozik, mivel a Top Gear az elmúlt csaknem másfél évtizedben teljesen összeforrott Jeremy Clarkson nevével.

Evans maga is elismerte kedd esti közleményében, hogy a műsor rajongói fele-fele arányban megosztottak az ő alkalmasságának kérdésében. Önbizalomról tanúskodó módon hozzátette ugyanakkor, hogy "az ilyen 50/50 arányú imádat/gyűlölet megoszlásokból a televízió és a rádió világában átütő sikerek szoktak kijönni".

Címkék: műsorvezető, top gear

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.