Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. December 21. 00:00, hétfő | Helyi
Forrás: Ceglédinfo

Új, korszerű röntgen gépek Cegléden

Új, korszerű röntgen gépek Cegléden

A ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet hét új, a legkorszerűbb kategóriába tartozó energia megtakarítást célzó, röntgensugárzáson alapuló eszközzel gyarapodott.

A 740 ágyas, 160 ezer fői ellátási területű ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet hét új, a legkorszerűbb kategóriába tartozó energia megtakarítást célzó, röntgensugárzáson alapuló eszközzel gyarapodott, egy EU pályázatnak köszönhetően. A berendezéseket december 16-án tartott projektzáró ünnepségen mutatták be.



Az egybegyűlteket Bobál István gazdasági igazgató üdvözölte, röviden ismertetve a pályázat gazdasági hátterét és előnyeit. Földi László országgyűlési képviselő örömét fejezte ki köszöntőjében, hogy a „mi kórházunk” új, korszerű eszközökkel gyarapodva tudja magas színvonalú gyógyító munkáját folytatni.

Dr. Pusztai Dezső főigazgató megnyitójában elmondta, hogy a szolnoki Hetényi Géza Kórházzal konzorciumban nyerték meg a 100%-os támogatottságú pályázatot, amelyből a ceglédieknek 598,98 millió forint jutott hét elavult, műszer cseréjére. A támogatásból a kötelező egy esztendőn túl, még négy évig futja a garanciális javítási költségekre. Mint a főigazgató tájékoztatott, nagyon jó évet zártak, mert idén a kormányzattól tetemes konszolidációhoz is jutottak.



Az új gépek az egészségügyi intézmény Központi Radiológiai Osztályára kerültek és azokat Dér Ilona vezetőasszisztens mutatta be. A digitális átvilágító és felvételi berendezés, a sürgősségi ellátás új digitális készüléke, a mobil helyszíni analóg készülék, a mammográfiai berendezés, illetve valamennyi új gép csökkenti az energiafelhasználást, kapcsolódik a PACS rendszerhez, megszünteti a sötétkamra technikát, csökkenti a vizsgálati időt, könnyű és gyors pozicionálást garantál, a kiértékeléshez nagyfelbontású monitort biztosít és a dózisoptimalizálással jelentősen szolgálja a sugárvédelmi szempontokat.

A PACS rendszer, vagyis Picture Archiving and Communication System (Képtároló és továbbító rendszer) Olyan információrendszer amely (digitalizált) képek tárolását, visszakeresését, továbbítását - esetenként valamilyen szintű feldolgozását - teszi lehetővé.

szöveg: Kőhalmi Dezső
fotó: Kisfaludi István

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció