Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Október 08. 19:00, szombat | Helyi

Új, életmentő inkubátor a ceglédi kórházban

Új, életmentő inkubátor a ceglédi kórházban

Életmentő Inkubátort adományozott a Mosolyért Közhasznú Egyesület a Toldy Kórház csecsemő-és gyermekosztályának.

A mintegy másfél milliós berendezést helyi vállalkozók segítségével tudták megvenni. Az inkubátort koraszülött és beteg csecsemők ápolásánál használják. Az új inkubátor nagyon nagy segítség - mondta a gyermekosztály vezetője a ma délelőtti ünnepélyes átadáson.

Ezt az új, modern életmentő inkubátort kapta ajándékba a Toldy Kórház ma délelőtt. Nagyon nagy segítség, hiszen van hat inkubátor a csecsemő-és gyermekosztályon de-miután a készülékek napi használatban vannak - gyorsan öregszenek, romlanak, cserére szorulnak. Az új inkubátor a legmodernebb életmentő berendezés.



"Gyakorlatilag minden vizsgálathoz a hozzáférés tökéletesen biztosított, tehát minden vizsgálat, beavatkozás megoldható úgy, hogy nem kell kivenni a gyermeket az inkubátorból. Köszönjük szépen és használni is fogjuk, hiszen ez napi használatos eszköz." - mondta el Dr. Surányi Lajos, a Csecsemő-és Gyermekosztály vezetője.

Az inkubátor a kis súlyú, koraszülött és beteg babák ápolását segíti. A készüléket a Mosolyért Közhasznú Egyesület adományozta a kórháznak. A szervezet már évek óta segít. Korábban légzésfigyelőt, infúziós pumpát, melegítőpárnákat, tévét és olajradiátort is ajándékoztak a csecsemő-és gyermekosztály részére. A mintegy másfél milliós inkubátorral együtt a segítség meghaladta a 3 millió forintot - mondta az átadáson az egyesület elnöke. Nagy István köszönetet mondott a helyi és környékbeli vállalkozóknak, akik anyagi támogatásukkal lehetővé tették az inkubátor beszerzését. Az adomány összegét a cégek 100 százalékban leírhatják adóalapjukból.

Forrás: ctv.hu
Fotó: Kisfaludi István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció