Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Október 25. 11:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Új adatbázissal harcol a tűzifacsalók ellen a Nébih

Új adatbázissal harcol a tűzifacsalók ellen a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy új adatbázisban gyűjti a jogszerűtlenül feladott tűzifahirdetések adatait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az internetes promóciók ellenőrzése során rendszeresen bebizonyosodik, hogy az illegális faanyag-kereskedelmet folytatók álnévvel, illetve kitalált EUTR technikai azonosítóval adják fel hirdetéseiket.

A panaszok szerint az eladók nem az előre kifizetett összegnek megfelelő mennyiségű, fafajú tűzifát szállítják ki, továbbá a faanyag eredetét igazoló szállítójegyet és számlát sem adnak a vevőnek.

A hatóság azt javasolja, hogy a vásárlás előtt a vevők tájékozódjanak az eladó személyéről és jogszerű működéséről, ehhez nyújt segítséget az adatbázis, amelyben összegyűjtve megtalálhatóak a fiktív technikai azonosítók, valamint az ezekhez tartozó telefonszámok.

A Nébih honlapján elérhető adatbázis bárki számára ingyenesen hozzáférhető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről