Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. December 07. 16:12, hétfő | Helyi

Ugrott, futott, fotózkodott

Ugrott, futott, fotózkodott

Aktív mikulás járt Cegléden

Régen látott embertömeg gyűlt össze szombat délután a Szabadság téren, ahol minden egyes szempár a Református templom tornyára szegeződött. Nem, nem a pontos időre voltak egyszerre ennyien kíváncsiak, hanem a város mikulásának érkezését várták kicsik és nagyok. Annak a bátor mikulásnak az érkezését, aki idén is igazán látványos belépővel örvendeztette meg városunk lakóit.

A cseppet sem tériszonyos mikulás egyetlen kötél segítségével a Református templom egyik tornyából ereszkedett alá a Szabadság térre. Az akciófilmbe illő jelenetet lélegzetvisszafojtva nézte végig a népes közönség, szerencsés földet érését pedig kitörő ujjongással fogadták.

A Szabadság téren rengeteg kisgyermek várta már a bátor nagyszakállút, aki szaloncukorral és néhány jó szóval kedveskedett apró rajongóinak, akik egy-egy közös fotóval is megörökíthették a nagy találkozás emlékét. (Fotók hamarosan az infocegléd facebook oldalán)

Első alkalommal hirdette meg Cegléd városa az ún. Mikulás futást, melynek lényege, egyrészt a város adventi rendezvénysorozatának színesítése, a futás, a mozgás népszerűsítése játékos formában, valamint a közös sportolás élményének biztosítása fiataloknak, családoknak, és persze mindenkinek, aki szereti.

Öt korcsoportban közel 200 mikulássapkás résztvevő eredt futásnak a városban, ami nem csak teljesítménynek, de látványnak sem volt utolsó. Az előre meghatározott távokat mindenki saját magához mérten sikeresen teljesítette, a célban természetesen a jutalmak sem maradtak el. Minden résztvevő oklevelet, a kategóriák első helyezettjei pedig érmeket kaptak.

📷 Képgalériák:

Megérkezett a mikulás - Kisfaludi Isván
I. Ceglédi Mikulásfutás - Szokolai Attila

Címkék: Ceglédi Advent

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció