Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Január 13. 15:14, péntek | Helyi sport
Forrás: infoCegléd

U-13 Németországi torna

U-13 Németországi torna

A ceglédi labdarúgó U-13 korosztályú csapat múlt héten Németországban járt egy nemzetközi tornán.

Memmingen, 2012. január 07.

A Restart – Ceglédi VSE U-13 korosztályú (1999 - 2000 születésű) csapata meghívást kapott Németországba, ahol egy rangos, nemzetközi labdarúgó tornán vehettek részt.

Egy hosszú, 900 kilométeres utazás és egy laza átmozgató edzés után csütörtök este Memmingen város polgármestere adott fogadást a ceglédi sportolóknak és vezetőknek a hivatal dísztermében. Pénteken a főeseményre ráhangoló tíz csapatos tornán melegítettek be a fiúk Augsburgban. Szokatlan volt Zágon László tanítványainak a 4+1-es, palánkos játék, amely az eredményen is meglátszott. Végig nagyon lelkesen játszva - 1 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség – a kilencedik helyen végzett a csapat.

Szombaton jött a „nagy torna”. Németországban nagyon szeretik a focit, de még annál is jobban a gyerekeket. Ez meglátszott a körítésen is. Három Bundesliga 1. (Stuttgart, Augsburg, Nürnberg), négy Bundesliga 2. (Duisburg, Karlsruhe, Bochum, Düsseldorf), és négy alacsonyabb Bundesliga osztályú, valamint egy svájci (St Gallen) és egy osztrák (Lask Linz) csapat volt a ceglédi fiúk ellenfele.

Ennek megfelelően az első osztályú 1.FC Nürnberg, a másod osztályú Karlsruhe SC és a házigazda Memmingen csapatával kerültünk egy csoportban. Ezek a csapatok már nehezebb falatnak bizonyultak, mint előző napi ellenfeleink, így sajnos csak csoport negyedikek tudtunk lenni. A folytatásban a 9-16. helyért mérkőzhettünk a másod osztályú Duisburg, a Juniorteam Aalen sportakadémia és a Memmingen II. csapatával. Eredményeink alapján a másik csoport negyedik helyezettjével mérkőztünk meg a 15. helyért. A fiúk fáradtan - két nap alatt 11 mérkőzéssel a lábukban – de nagyon elszántan játszva, bravúros 4-3 arányú győzelmet arattak.

A csapat tagjai voltak: Mészáros Attila, Várkonyi Tamás (kapusok), Hazafi Gergő, Petrik Soma, Balla Norbert, Augusztin Zsolt, Pataki Zoltán, Hörömpő László, Atkári Szabolcs, Mészáros Dávid, Parázs Benedek, Hartyáni Nándor, Kovács Bence

Edző: Zágon László, segítője: Farkas János, technikai vezető: Szabó Attila
A tornán a legjobb szurkolótábornak járó különdíjat a Parázs Zoltán, Hartyáni Krisztián, Mészáros Zoltán, Kovács Tibor szülői csapat nyerte el.

Köszönjük az Egyesület vezetésének, hogy lehetővé tették számunkra ezt a sportélményt, és külön köszönjük Keszthelyi Ferenc elnökségi tagnak, valamint Kelemen István szervezőnek az utazásunkhoz és szereplésünkhöz nyújtott áldozatos munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem