Városlista
2019. december 11, szerda - Árpád

Hírek

2012. Január 31. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: HírTv

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Európában az elmúlt napokban ötvenhat halálos áldozatot követelt a fagyos időjárás.

Lengyelországban a sorozatos fagyhalálok miatt a rendőrség különösen figyel a hajléktalanokra. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet a hétvégéig mínusz 30 fok alá is csökkenhet. Romániában hatan fagytak halálra, közülük többen a lakásukban. A hideg miatt ráadásul több olyan település víz nélkül maradt, ahol a felszíni vízrétegből nyerik a folyadékot. Kárpátalján, és Ukrajnában több mint 1500 melegedő helyet létesítettek a rászorulóknak, ahol orvosi ellátást és éjszakai szállást is biztosítanak az utcán lévőknek. Az erős havazás Szerbiában településeket zárt el a külvilágtól, több város is áram nélkül maradt.

Címkék: európa, fagyhalál

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 10. 09:49, kedd | Külföld

Lövöldözés történt egy ostravai kórházban, többen meghaltak

Tüzet nyitott egy ismeretlen fegyveres férfi kedd reggel egy ostravai kórházban, a Mladá Fronta Dnes című napilap úgy tudja, hogy a támadó hat embert megölt, majd elmenekült a helyszínről.

2019. December 10. 07:54, kedd | Külföld

Egyre kevesebb cég tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának

Noha a vállalkozásoknak még mindig jelentős hányada - uniós szinten 63 százalékuk, Magyarországon 80 százalékuk - tartja a korrupciót széles körben elterjedt problémának, arányuk uniós szinten 4 százalékkal,

2019. December 10. 07:00, kedd | Külföld

Az elmúlt 25 év legnagyobb hadgyakorlatára készül Európában az Egyesült Államok

Jelentette be ezt washingtoni sajtókonferenciáján Christopher Cavoli altábornagy, az Egyesült Államok Európában állomásozó szárazföldi haderejének parancsnoka.

2019. December 10. 05:00, kedd | Külföld

Ferenc pápa ellátogatott a betlehem-kiállításra, amelynek Magyarország a díszvendége

Ferenc pápa váratlanul felkereste hétfő délután a vatikáni betlehem-kiállítást, amelynek az idén Magyarország a díszvendége.