Városlista
2019. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2012. Január 31. 07:46, kedd | Külföld
Forrás: HírTv

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Ötvenhat halálos áldozatot szedett a fagyos idő

Európában az elmúlt napokban ötvenhat halálos áldozatot követelt a fagyos időjárás.

Lengyelországban a sorozatos fagyhalálok miatt a rendőrség különösen figyel a hajléktalanokra. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet a hétvégéig mínusz 30 fok alá is csökkenhet. Romániában hatan fagytak halálra, közülük többen a lakásukban. A hideg miatt ráadásul több olyan település víz nélkül maradt, ahol a felszíni vízrétegből nyerik a folyadékot. Kárpátalján, és Ukrajnában több mint 1500 melegedő helyet létesítettek a rászorulóknak, ahol orvosi ellátást és éjszakai szállást is biztosítanak az utcán lévőknek. Az erős havazás Szerbiában településeket zárt el a külvilágtól, több város is áram nélkül maradt.

Címkék: európa, fagyhalál

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 24. 05:00, szerda | Külföld

Az olasz vasutasok szerdára, a légiközlekedési dolgozók péntekre hirdettek sztrájkot

Az olasz közlekedési szakszervezetek megerősítették a városi tömegközlekedést és az olasz hajójáratokat is érintő munkabeszüntetést annak ellenére, hogy a közlekedésügyi miniszter a sztrájk elhalasztását kérte kedden.

2019. Július 24. 05:00, szerda | Külföld

Börtönbüntetésre ítélték az Iszlám Állam két harcosát Hollandiában

Háborús bűnök elkövetése, és terrorszervezetben való részvétel miatt hét és fél év börtönbüntetésre ítélte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik holland származású katonáját a holland bíróság.

2019. Július 23. 16:09, kedd | Külföld

Csaknem 180 millió eurót költött idén tanácsadókra a német kormány

Az idei év első felében 178 millió eurót (csaknem 58 milliárd forint) költöttek külső tanácsadókra a német szövetségi kormány minisztériumai

2019. Július 23. 09:19, kedd | Külföld

Félrefordíthatták Erdogan szavait kínai látogatása során

Török tisztviselők állítása szerint fordítási hiba eredménye volt a kínai sajtó által Recep Tayyip Erdogan török elnöknek tulajdonított idézet, miszerint a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen \"boldogan élnek\" az emberek