Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Augusztus 07. 19:34, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tűzoltó döntötte romba a Belváros szökőkútját – Rogán közbelép

Tűzoltó döntötte romba a Belváros szökőkútját – Rogán közbelép

Kedd este egy tűzoltóautó téves riasztás miatt behajtott a Szabadság térre, majd amikor megpróbált visszafordulni, ráment a Szabadság téri szökőkútra, többmilliós kárt okozva a manőverrel. Rogán pénteken tárgyal a tűzoltóság vezetőivel, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.

A műszaki vizsgálat még zajlik, de már megállapítható, hogy megsérült a burkolat, 40 darab mozgásérzékelő és 70 darab kőelem ment tönkre. A szökőkút évek óta a Belváros egyik különleges látványossága. Rengetegen látogatják, egész nyáron gyerekek és felnőttek ezrei próbálják ki a talajjal egy szintben lévő burkolatból kitörő vízsugarak speciális működését.

Az esetet Rogán Antal sem hagyta szó nélkül. 'Egy tűzoltóautót vezető sofőr felelőtlen és figyelmetlen magatartásának következtében elképzelhető, hogy a rendkívüli kánikulában egész nyáron nem üzemelhet majd a szökőkút. A pénteki napra egyeztetést kezdeményezek a tűzoltóság vezetőségével arról, hogy olyan szabályrendszert alakítsanak ki, amellyel ilyen nem fordulhat elő többet' - fogalmazott közleményében fővárosi V. kerület polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: