Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 01. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Turistákat gázolt el egy troli a fővárosban

Turistákat gázolt el egy troli a fővárosban

Trolibusz gázolt el gyalogosokat Budapesten, az Andrássy útnál szombat délután - számolt be az M1 aktuális csatorna.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint külföldi turistákat gázolt a troli. Az Országos Mentőszolgálat közlése szerint: az egyik férfit a helyszínen újra kellett éleszteni.

Az M1 tudósítója a helyszínről jelentkezve azt mondta: az Izabella utca kereszteződésében gázolt el két embert a troli. Egyikük könnyebben sérült, de a másik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A tudósító hozzátette: már most is minden irányból araszol a kocsisor. A műszaki mentés és a helyszínelés miatt a következő órákban is dugókra lehet számítani - jegyezte meg.

A BKK fődiszpécsere az MTI-nek azt mondta: egy külföldi turistacsoport két tagja figyelmetlenül lépett le az úttestre, s ekkor történt a gázolás. A baleset a troliközlekedést nem akadályozza.

Valics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI megkeresésére azt közölte: két mentőautóval mentek ki a helyszínre, ahol két férfit kellett ellátniuk. Egy 45 év körüli férfit ellátás közben újra is kellett éleszteni. Végül súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A másik, 30 év körüli férfit az elsődleges vizsgálat alapján könnyebb sérülésekkel vittek kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.