Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Április 30. 09:06, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - Fideszes képviselő: Szekszárdon véleményezték a listát

Trafik - Fideszes képviselő: Szekszárdon véleményezték a listát

Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők - erről Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő beszélt a hvg.hu-nak adott, kedden megjelent interjúban. Az állatorvosként dolgozó képviselő szerint hosszú távon a Fidesz érdekét szolgálja, hogy beszél a történtekről.

Az önkormányzati képviselő azt mondta: a tolnai megyeszékhelyen a polgármester a trafikpályázatok listájával érkezett a kormánypárti képviselők találkozójára, hogy véleményezzék azokat.
"A polgármester, a választókerületi elnök szólt, hogy itt van a jelöltek listája, kérte: nézzük meg, ki az, akit ismerünk és ki az, aki megfelelő jelölt lehet. (...) Gyakorlatilag végigmentünk ezen a listán, megnéztük, ki ismeri a neveket, arról pedig, akit ismertünk, elmondtuk a véleményünket. Hogy ezután mi történt ezzel a listával, arról én már nem tudok, (...) úgy gondolom, hogy ez nem volt helyes eljárás" - mondta a helyi képviselő.
Arról is beszélt, azért hozza nyilvánosságra a történteket, mert arra a meggyőződésre jutott, hogy a Fidesznek hosszú távon azzal teszi a legjobbat, ha mindezt elmondja.
Szerinte a Fidesznek nagyon komoly erkölcsi és szellemi tőkéje van, ami jóval fontosabb tényező volt a 2010-es győzelemben, mint bármilyen kampánytechnika vagy kampánystratégia. A másik oldalon ez az erkölcsi tőke hiányzik - tette hozzá.
Úgy látja, mivel a jelenlegi ellenzék erkölcsileg teljesen vállalhatatlan, és nem jelent semmilyen veszélyt a Fideszre, ez oda vezetett, hogy "olyan döntéseket hozunk, amelyek nem helyesek, és sajnos akár odáig is elvezethet, hogy olyan döntéseket hozunk, amelyek egyéni érdekeket szolgálnak".
"Ha a Fideszből senki nem vállalná azt a véleményt, hogy ez a döntés nem helyes, akkor az egy lassú agónia kezdete lenne a párt számára. (...) Ha ezt nem vállalná fel senki, akkor nagyon könnyen a baloldal sorsára juthatna a párt" - fogalmazott a szekszárdi fideszes önkormányzati képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során