Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 30. 15:15, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - Fidesz: Mesterházy tévúton jár

Trafik - Fidesz: Mesterházy tévúton jár

A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila MSZP-elnök tévúton jár, amikor kérdéseket tesz fel a trafikpályázatokkal kapcsolatban, neki ugyanis ehelyett a Portik-Laborc-ügyre kellene válaszokat adnia. Selmeczi Gabriella keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt is mondta, természetes, hogy a trafiktender nyertesei között vannak olyanok, akik szimpatizálnak valamelyik politikai erővel.

Az MSZP elnöke keddi tájékoztatóján közölte, hogy pártja Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől vár választ a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdéseire. Mesterházy Attila arra hivatkozott, hogy Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak azt mondta, Szekszárdon politikai egyeztetésen véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.
A Fidesz szóvivője újságírók előtt erre reagálva úgy fogalmazott, Mesterházy Attila tévúton jár, mert neki nem feltennie, hanem megválaszolnia kellene kérdéseket, mégpedig a Portik-Laborc-üggyel kapcsolatban, ugyanis "a baloldal maffiaügybe keveredett", amiről most az MSZP elnöke megpróbálja elterelni a figyelmet azzal, hogy a trafikpályázatok eredményével foglalkozik.
A dohányboltok ügyében Selmeczi Gabriella azt mondta, a trafikok ötezer magyar család egzisztenciáját biztosítják, az pedig természetes, hogy vannak, akik kissé csalódottak: ők azok, akik nem nyertek. "Az ő csalódottságukat megértjük, de most ennyire volt lehetőség" - tette hozzá, visszautasítva azokat a vádakat, amelyek szerint politikai szempontból bírálták volna el a pályázatokat. Az ötezer nyertes között nyilván vannak olyanok - folytatta -, akik a Fideszre szavaztak, de ugyanúgy lehetnek közöttük szocialista szimpatizánsok is. Ötezer nyertes pályázóból mindig van olyan, akinek van politikai szimpátiája vagy éppen fideszes rokona, ez teljesen természetes - mondta.
A kormánypárt szóvivője felhívta a figyelmet arra is, a trafikpályázatokkal lehetővé vált, hogy a jövőben ne multinacionális cégek, hanem családi vállalkozások árulják a dohánytermékeket.
Hadházy Ákos szekszárdi fideszes képviselő említett nyilatkozatával kapcsolatban Selmeczi Gabriella idézte Szekszárd fideszes polgármesterének a közleményét, amelyben Horváth István érthetetlennek és felháborítónak nevezte a helyi fideszes politikus nyilatkozatát, közlése szerint az nem felel meg a valóságnak.
"Az egyébként érthető, ha egy kicsit felfokozottabb helyzet van most bizonyos fideszes csoportoknál", hiszen kongresszusra, teljes tisztújításra készül a kormánypárt - jegyezte meg a Fidesz szóvivője, aki kérdésre válaszolva azt mondta, nem tud arról, hogy esetleg kezdeményezett-e valaki etikai vizsgálatot Hadházy Ákos ellen.

Címkék: Pártok-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során