Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Április 30. 14:54, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - A Jobbik feljelentést tesz és lemondásra szólítja fel az érintetteket

Trafik - A Jobbik feljelentést tesz és lemondásra szólítja fel az érintetteket

Hivatali visszaélés gyanúja miatt kedden feljelentést tett a Jobbik két politikusa a trafikpályázatokkal kapcsolatban. Emellett lemondásra szólítják fel Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt, Gyulay Zsoltot, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetőjét és Horváth Istvánt, Szekszárd fideszes polgármesterét.

Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján hivatkozott arra, hogy Hadházy Ákos helyi fideszes képviselő a hvg.hu-nak elmondta, Szekszárdon politikai egyeztetésén véleményezték a trafikpályázaton induló jelöltek listáját a helyi kormánypárti képviselők.
A jobbikos politikus Volner Jánossal közösen a Fővárosi Főügyészségen tett feljelentést az ügyben, amely miatt az ellenzéki párt szerint Gyulay Zsolt és Horváth István mellett Lázár Jánosnak is le kell mondania, aki "jól láthatóan a háttérben mozgatja a szálakat és az egész ügyet koordinálja".
Szilágyi György úgy fogalmazott: Hadházy Ákos kijelentései azt bizonyítják, hogy már a "becsületes fideszes tagoknak is elegük van abból az arcátlanságból, arroganciából és harácsolásból", ami szerinte a kormány elmúlt 3 éves tevékenységét jellemzi.
Hangsúlyozta: a Jobbik nem szeretné, hogy továbbra is következmények nélküli országban élnének a magyarok. Azoknak, akik visszaélve a politikai hatalmukkal "ilyen aljasságra vetemednek", igenis bűnhődniük kell - jelentette ki.
Szerinte a kormánypártok kommunikációjával ellentétben a trafikpályázatok ügye semmi másról nem szól, mint egy 500 milliárdos piac újraelosztásáról, amelynek nagy részét a sajátjaiknak juttatták.

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során