Városlista
2020. október 30, péntek - Alfonz

Hírek

2015. Július 08. 07:17, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra

Továbbra is özönlenek az idős használt autók Magyarországra az első fél év során 29,9 százalékkal emelkedett a külföldről magánimport keretében behozott kocsik száma.

Ismertette a Das WeltAuto az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. Az idei első fél év során 57 277 magánimportban behozott kocsira kértek új rendszámot.

Főként a magasabb kategóriájú, ám tíz évnél idősebb, pár százezer forintos, gyakran ismeretlen előéletű, korszerűtlen példányok érkeznek az országba, holott ezek a legkockázatosabbak az új tulajdonos számára - mutatott rá Frank György, a Das WeltAuto márkaigazgatója.

A külföldről behozott gépjárművek között a felső- (13 936 autó), illetve alsó-középkategóriás (12 984 autó) és az egyterű (10 361 autó) gépkocsik voltak a legnépszerűbbek. A legtöbben Volkswagent, Fordot, Opelt, BMW-t és Audit importáltak.

Frank György szerint a folyamat hasznos is lehetne a magyar automobilitás szempontjából, ha jó minőségű, fiatal autók érkeznének, mivel így az alacsony számú újautó-eladások miatt keletkező lyukakat tömné be a piacon. A márkaigazgató óvott az ismeretlen előéletű autók megvásárlásától, egyben a kockázat csökkentése érdekében azt javasolta a vevőknek, hogy az adásvételi szerződés aláírása előtt vigyék el a kocsit márkaszervizbe, ahol pár tízezer forintért átvizsgálják.

A Das Weltauto a Volkswagen csoport használtautó márkája, 2001 óta van jelen Magyarországon, 33 értékesítőhellyel rendelkezik országszerte, ezzel meghatározó piaci szereplő.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 30. 17:01, péntek | Belföld

Minden tizedik járműtulajdonos vált biztosítót a kampányidőszakban

A novemberi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban még mindig több mint 1,1 millió gépjármű érintett, az elmúlt évek tendenciái alapján minden tizedik tulajdonos biztosítót vált

2020. Október 30. 15:00, péntek | Belföld

Az Országos Vérellátó Szolgálat nem végez PCR-mintavételt

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) a koronavírus-gyanú miatt levett PCR-tesztek laborkivizsgálásában vesz részt, mintavételt nem végez - tájékoztatta a szolgálat csütörtökön az MTI-t.

2020. Október 30. 13:07, péntek | Belföld

Elítéltek egy nevelt lányait zaklató férfit

Nevelése alatt álló lányok sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt első fokon tizenöt év börtönre ítélt egy pedofil férfit a Budapest Környéki Törvényszék.

2020. Október 30. 11:03, péntek | Belföld

Januártól tetőtér-beépítéséhez is igényelhető a csok

Rengeteg jelzés érkezett arról, hogy nagyon sokan szeretnének többgenerációs otthonban élni, ennek segítésére január elsejétől a családi házak tetőtér-beépítéséhez is igénybe vehető