Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2016. Február 15. 08:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti

További esőzések várhatók a héten

További esőzések várhatók a héten

A héten ismét borús lesz az idő, további esőzések várhatók, akár jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. Napközben jellemzően 10 fok körüli maximumokra, a leghidegebb órákban fagypont körüli értékekre kell készülni

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú, az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos előrejelzéséből.

Hétfőn többnyire borult időre lehet számítani, sokfelé várható újabb eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között valószínű, egy-két fokkal melegebb a Tiszántúlon lehet.

Kedden akár kiadós mennyiségű eső is hullhat. A Dunántúlon néhol megerősödhet a szél is. A leghidegebb órákban általában 2-7 fok lehet, de néhol fagypont közeli értékek is előfordulhatnak. Napközben jellemezően 5-10 fokig melegszik a levegő, délkeleten kissé enyhébb lehet az idő.

Szerdán is több helyen várható eső, az Alpokalján akár havazhat is. A minimumhőmérséklet 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok keleten 9-14, nyugaton 3-8 fok között alakulnak.

Csütörtökön délen, délkeleten is még több helyen, másutt csak elszórtan eshet az eső. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között valószínű.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, szórványosan esővel, záporral. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a maximumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű.

Szombaton és vasárnap felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, elszórtan futó záporral. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul. Szombaton 5-10, vasárnap 7-12 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: eső, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során