Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 01. 11:17, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tovább szólhat három helyi rádió

Tovább szólhat három helyi rádió

Több helyi rádió jogosultságának meghosszabbításáról, egy pályázati nyilvántartásba vétel ügyében és egy kisközösségi rádió bírságáról is döntött heti ülésén a médiatanács

- tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön az MTI-t.

A Székesfehérvár 103,8 MHz helyi frekvencián működő 103,8 Rádió 1 jogosultságát - a Hold Rádiós és Televíziós Reklám Kft. médiaszolgáltató kérelmére további öt évre - 2023 júniusáig hosszabbította meg a testület a médiatörvény alapján. A Rádió Zala Egyszemélyes Kft. kérelmét szintén elfogadta a testület, így a Zalaegerszeg 95,8 MHz-en továbbra is a Helikon Rádió Egerszeg szól majd. Szintén Zala megyében a 95,1 MHz-en sem várható változás: a Zalaegerszegi Televízió és Rádió Kft. kérelmére a 95,1 Rádió 1 jogosultságát is meghosszabbította öt évvel a hatóság.

A tanács a Tokaj 101,8 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatásra benyújtott ajánlat alaki vizsgálatát is elvégezte. A szükséges hiánypótlás teljesítése után az egyedül pályázó Hegyalja Média Kft.-t. pályázati nyilvántartásba vette.

Az NMHH közölte, hogy a médiatanács kereskedelmi jelleggel - a március 27. és április 25. közötti időszakra - ideiglenes hatósági szerződést köt Simon Péter Béla magánszeméllyel a Veszprém 95,1 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására. A frekvencián március 26-ig a Mária Rádió Völgyhíd szól, ám a médiaszolgáltató hatósági szerződését jogszabályi akadály miatt nem újíthatta meg a tanács. A frekvencián Mária Rádió Vigasztaló néven hallhatók majd keresztény hitéleti műsorszámok.

A kiskunfélegyházi kisközösségi rádió, a Rádió Smile médiaszolgáltatóját, a Mosoly Média Kft.-t 10 ezer forint bírsággal sújtotta a testület, mert egy tavaly novemberi műsorhét hatósági ellenőrzése megállapította: a szolgáltató a szöveg- és a hírműsorszámarányok, továbbá az ismételt műsorszámokra, illetve a közszolgálati tartalomra vonatkozó arányok esetében sem teljesítette vállalásait és a kapcsolódó törvényi előírásokat - áll az NMHH közleményében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.