Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 11. 10:17, szerda | Helyi
Forrás: infoCegléd

Tovább növekszik a vagyon elleni bűncselekmények száma

Tovább növekszik a vagyon elleni bűncselekmények száma

A Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területén január 02.és 08. közötti időszakban 61 bűncselekményt történt, az előző hetinél 7-tel több.

Az összes bűncselekményszámból továbbra is a vagyoni bűncselekmények teszik ki az elkövetések nagy részét 40-ről 49-re emelkedett a számuk. Cegléden jelentősen megemelkedtek az ilyen jellegű bűncselekmények, míg a kisebb települések tekintetében vegyes képet mutat.

3 esetben került sor kiemelt bűncselekményi kategóriában nyomozás elrendelésére, egy esetben súlyos testi sértés, egy esetben rablás bűntett, míg egy esetben gépkocsi lopások miatt.

A gépkocsi lopások Dánszentmiklóson történtek. Az ismeretlen elkövető egy nyitott udvarról tulajdonított el egyik éjszaka folyamán egy Mitsubitsi Pajero és egy Opel Corsa típusú személygépkocsit. Mindkét gépkocsi nyitott állapotban parkolt a nyitott udvaron és az indítókulcsok is a gyújtáskapcsolóban voltak. Az Opel megkerült nem messze egy dűlő úton. A Pajero értéke 800.000-ft.

A testi sértés Jászkarajenőn volt, amikor is a nő sértettet elmondása szerint egy eddig ismeretlen személy ütötte orrba, aki ennek következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttöréses sérülést szenvedett.

A rablás Abonyban történt, a fiatalkorú női sértettet elmondása szerint 3 fő vette körül, megfenyegették és a kabátja átadására kényszerítették. A kabát később a helyszíntől nem messze feltalálásra került, így a kár megtérült.

Törtelen történt még egy megyei hatáskörű emberölés kísérlete bűncselekmény, amikor is az előzőleg az elkövető házánál együtt mulatozó sértettet többször késsel megszúrták.

Ismét felhívjuk a figyelmüket, hogy a konfliktusokat békés úton próbálják rendezni és fokozottabban vigyázzanak értékeikre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció