Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Április 05. 22:49, kedd | Helyi sport
Forrás: InfóCegléd

Tovább élnek a dobogós esélyek

Tovább élnek a dobogós esélyek

A férfi kézilabda NB I/B. legutóbbi fordulójában a tabellán negyedik helyen álló Ceglédi KKSE az utolsó Nyíregyháza otthonában lépett pályára.

 

Ha csak a két gárda pillanatnyi helyezését vesszük figyelembe, igencsak csalóka a kép, mert a nyírségiek az őszt a második helyen záró, de pénzügyi okok miatt visszalépő Miskolcból időközben négy játékost is leigazoltak. Ezt figyelembe véve nem várt sétagalopp a ceglédiekre, akik nagyot küzdve és lelkesen játszva a találkozó jelentős részében vezetve, hat góllal diadalmaskodtak ellenfelük ellen és ezzel visszaszerezték a tabellán harmadik helyüket.

A mérkőzés történéseiről az edző Kökény István tájékoztatott: „Az elején, úgy  16 percig  még a hazaiaknál volt az előny, amikor védekezést váltottunk. Ezzel egy időben fordult a kocka,  időközben a kapuban az Erdélyit váltó Lengyel több kitűnő védéssel mutatkozott be, aki formáját a találkozó végéig meg is őrizte. Átvettük a vezetést, amit később már nem is adtunk ki a kezünkből. Jól sikerültek a lerohanó támadásaink. Később visszatértünk a hatos falas védekezésre, ami akkor már szintén jól működött. Nem volt könnyű meccs, de megérdemelten nyertünk  - summázta végül véleményét a szakvezető.”

Borsos Gergő a csapat technikai vezetője is értékelte a találkozót: „ Mi vezetők úgy érezzük, egyre jobban kezd beérni az a munka amit a közel két éve együtt dolgozó keret végez és ez már nemcsak az eredményekben, hanem a pályán is meglátszik. Két évvel ezelőtt is arattunk szép győzelmeket, nyertünk nagy csatákat, de véleményem szerint az inkább a jó védekezésünknek volt köszönhető, mint a támadójátékunknak. Mára már az is elmondható, hogy a taktikai variációink bővültek és időnként szemet gyönyörködtető, szellemes, közönségszórakoztató játékra is képesek vagyunk – köszönhető a szezon elején érkező és úgy gondolom maradéktalanul beilleszkedő új irányítónknak Bírónak is.”

A jegyzőkönyv: Nyíregyháza – Ceglédi KKSE 28-34 (15-17)

Cegléd: Erdélyi, Lengyel (kapusok), Bíró 6, Pocsai 9, Turák 1, Kovács, Benedek, Benke 3, Molnár I. 1, Dengi 4, Tóth N. 1, Varga 7, Tündik 2

Az ifjúságiak összecsapásán félidőben még a ceglédiek vezettek, de a hazaiak később fordítani tudtak.

Nyíregyháza – Cegléd 34-31 (13-14) A ceglédi gólok közül Pomozi nyolcat, Bányai hetet, míg Vígh hatot szerzett

A CKKSE a következő mérkőzésén – szombaton 18 órakor a Debrecen csapatát fogadja a városi sportcsarnokban. 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:02, kedd | Helyi sport

Bajnoki elődöntős a Ceglédi KE

2024. Április 16. 11:46, kedd | Helyi sport

Döntetlen a Tata ellen

2024. Április 02. 16:50, kedd | Helyi sport

Győzelem a playout-ban

2024. Március 18. 11:29, hétfő | Helyi sport

Két verseny, két bronzérem