Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2015. Szeptember 19. 11:59, szombat | Helyi

Tovább bővül az Infineon

Tovább bővül az Infineon

Szeptember 17-én, kerekasztal jellegű sajtótájékoztatóra hívta a helyi média képviselőit az Infineon Technologies Kft.

Szeptember 17-én, kerekasztal jellegű sajtótájékoztatóra hívta az Önkormányzat, a Munkaügyi Központ és a helyi média képviselőit az Infineon Technologies Cegléd Kft. A tájékoztató apropóját a cég részletesebb bemutatása mellett, a vállalat további fejlesztési elképzelései, egy új termék bevezetése és a munkaerőpiaci verseny hatásainak számbavétele adta.

Az Infineon Technologies vállalatcsoport az ipari alkalmazású félvezetők fejlesztésében és gyártásában vezető szerepet tölt be. A teljesítmény-félvezető gyártás gyökerei Cegléden több mint 25 évre, 1989-re nyúlnak vissza. Az azóta eltelt időszakban a ceglédi telephelyen működő két Infineon vállalat a város legnagyobb munkáltatójaként fontos szerepet tölt be a térség gazdasági életében.

Szeretnénk, ha telephelyünk a térség elismert és megbecsült munkáltatójaként bővülhetne tovább, hiszen felelősségteljes vállalatként továbbra is részt kívánunk vállalni a közösség fenntartható fejlődésében – környezeti, kulturális és gazdasági viszonylatban egyaránt.– mondta Bodor József, a vállalat ügyvezetője.

A ceglédi Infineon egy új lehetőséghez érkezett el fejlődésében, mivel az itt dolgozó kollégák munkájának és precizitásának köszönhetően kiérdemelte a bizalmat egy új termékcsalád meghonosítására, ezzel együtt új munkahelyeket teremtve. Erről Sigér Imre, projektvezető tájékoztatta a meghívottakat. Ez a termékcsalád az IHM (IGBT High-power Module), amely az Infineon egyik legismertebb termékeinek portfólióját tartalmazza. A ceglédi Infineon egy teljesen új, kihívásokkal teli piacon bizonyíthat ezen magas komplexitású termék gyártásával, továbbá lehetőséget biztosít a vállalat bővülésére, új kollégák csatlakozására.

A munkaerőpiaci változásokat Kászonyi Péter HR vezető foglalta össze, hangsúlyozva, hogy a béreket a mindenkori munkaerőpiaci helyzethez igazítják, és a fizetéseket értékes és tartalmas juttatásokkal egészítik ki, valamint évről évre bővítik a telephelyen elérhető szolgáltatások, programok körét.

A sajtótájékoztatón Takáts László, polgármester is részt vett, aki örömét fejezte ki a vállalat fejlődési törekvéseivel kapcsolatban, s mint mondotta, a városvezetés minden lehetséges módon szeretné támogatni ebben az Infineont. Ennek egyik fontos lépése a felüljárón való biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés megoldása, amely már hosszú évek óta jelent problémát a munkába igyekvőknek.

Címkék: infineon

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 14:17, csütörtök | Helyi

Városalapítók Napja

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására