Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. Május 07. 18:42, hétfő | Helyi
Forrás: infoCegléd

Ütős hétvége volt Cegléden

Ütős hétvége volt Cegléden

Szombaton dobszóval törték meg a város csendjét.

Idén immár 18. alkalommal rendezték meg Cegléden a Nemzetközi Dobos Gálát. A nagyszabású rendezvény szombaton a Városi Sportcsarnokban várta a zene és az ütős hangszerek szerelmeseit.

Közép-Európa legnagyobb dobos rendezvénye évről-évre megtölti a város sportcsarnokát az ország minden részéről és még a határon túlról is érkező vendégekkel. A neves hazai és külföldi jazz zenészeket egyaránt felvonultató esemény idén is színvonalas műsorral kápráztatta el a közönséget.

Az esti gála előjátékaként a programok már nap közben elkezdődtek. A tökéletes ráhangolódás érdekében az ütemes ritmusokat a szervezők még a Szabadság térre is kivitték, ahol a feltörekvő generáció képviselői csillogtatták meg tehetségüket.

Délután három órától ütős hangszer kiállítás és vásár várta az érdeklődőket, 16.00 órától pedig Gulli Briem Workshop-ja volt látható a Dózsa kollégium ebédlőjében. A rendezvény keretében a hozzáértő kíváncsiskodók Yamaha elektromos dobokat is kipróbálhattak.

Az idei gála sztárvendége Alex Acuna, a legendás perui jazz dobos volt, aki érkezését követően természetesen ellátogatott a Ceglédi Dob Múzeumba, ahol egy közös dobolás után kézjegyét is letette a múzeum gigantikus hangszerére.

Az est sztárvendégének fellépése előtt Wesser Patrik – Kovács János és a Shilouette – Banai Szilárd együttese melegítették be a közönséget.

A szünet után fellépő Alex Acuna átütő előadásával nyűgözte le a közönséget. A többféle ütős hangszeren is játszó zenész játékán megmutatkozott, hogy nem csak érti, de érzi is a zenét.

A sztárvendég műsorát több híres és elismert együttes fellépése övezte. A közönség így elmerülhetett Wolf Kati unplagged fellépésénben, Borlai Gergő, Gulli Briem, izlandi származású dobos, majd Fenyvesi Márton – Egotrip (Dés András, Oláh Gábor) nevű zenekarának előadásában is.

Kármán Sándor, az est szervezője méltán lehet büszke nagyra nőtt rendezvényére, mely estében nyúló koncertsorozataival igazi zenei élménnyel gazdagította a közönséget.

Fotó: Kisfaludi István

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció