Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 24. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint háromszáz vállalkozást károsított meg egy nő

Több mint háromszáz vállalkozást károsított meg egy nő

Az Esztergomi Járásbíróság első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélt egy nőt, aki férfitestvérével együttműködve ügyvédnek, illetve közjegyzőnek adta ki magát, és országszerte 310 vállalkozást károsított meg.

Borbély Veronika, a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint az elkövető azt állította, hogy az Igazságügyi Minisztérium kártérítést állapított meg az adott vállalkozásnak korábbi, jogosulatlanul felszámolt reklámozási díjak miatt. A pénzhez viszont csak akkor jutnak hozzá, ha a megadott számlára kártérítési fedezetet fizetnek.

A nő több vállalkozást pedig azzal keresett meg, hogy a sértettek által vezetett cégeket az interneten reklámozták, melynek díját be kell fizetni.

Az elkövető ellen 2018-ban emeltek vádat 248 rendbeli csalás és 222 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt, majd az ügyet egyesítették a Székesfehérvári Járásbíróság eljárásával, ahol 62 rendbeli csalás és 50 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt indult vádemelés.

Az okozott kár meghaladja a több tízmillió forintot. A nőt az Esztergomi Járásbíróság nyolc év börtönbüntetésre ítélte, testvére felelősségét külön eljárásban vizsgálják

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védő fellebbezést jelentett be elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítésért.

Címkék: ítélet, csalás, csaló

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára