Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Március 06. 12:51, szombat | Külföld
Forrás: Beregi Balázs, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: mti

Több mint 82 millió oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban

Több mint 82 millió oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban

Összesen több mint 82 millió koronavírus elleni oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban, többet, mint a világ bármely országában

- jelentette be pénteken az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának rangidős tanácsadója a Fehér Ház COVID-19 csoportjának sajtótájékoztatóján.

Andy Slavitt aláhúzta, hogy míg hat héttel ezelőtt az időseknek - azaz a koronavírusnak leginkább kiszolgáltatott korosztálynak - csak 8 százaléka kapta meg a vakcinát, mostanra a 65 éves vagy annál idősebb emberek közel 55 százaléka kapott legalább egy oltást. Hozzátette: több mint 450 oltási pontot nyitottak meg, vagy bővítettek ki.

A sajtótájékoztatón két új oltási központ megnyitását is bejelentették, Cleveland és Ohio államokban. Slavitt kiemelte, hogy a két - a járvány által komoly mértékben sújtott környéken fekvő - oltási ponton naponta, helyszínenként 6000 vakcinát fognak beadni.

A szakember arról is beszélt, hogy az utóbbi időszakban 77 százalékkal növelték az oltóanyag-kínálatot és több olyan programot is elindítottak, amelyeken keresztül eljuttatták a vakcinákat a gyógyszertárakba, a közösségi oltási központokba és a közösségi egészségügyi központokba. Elmondta, hogy az oltási kampányban katonák, nyugdíjas orvosok és ápolók, valamint a Nemzeti Gárda tagjai is segítséget nyújtanak.

"Egy dolgot szeretnék tisztázni! Őszinteséggel tartozunk az embereknek. Akkor is, ha ígéretes és akkor is, ha kihívást jelentő hírrel szolgálhatunk" - fogalmazott Slavitt, hozzátéve, hogy az előrelépések azt mutatják, a Covid-19 legyőzhető, de ez még nem egyenlő a sikerrel. "Csábítónak tűnhet a lehetőség, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba, mintha a vírust már magunk mögött hagytuk volna, de ez nem így van" - figyelmeztetett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.