Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 23. 11:43, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Több milliós jutalmat tűztek ki a belgorodi lövöldöző nyomára vezetőknek

Több milliós jutalmat tűztek ki a belgorodi lövöldöző nyomára vezetőknek

Hárommillió rubeles (körülbelül 22 millió forint) jutalmat tűztek ki kedden az orosz hatóságok a hat halálos áldozatot követelő belgorodi lövöldözéssel gyanúsított férfi nyomára vezetőknek.

A 32 éves Szergej Pomazun vadászfegyverrel lőtte le egy vadászbolt három munkatársát, és három utcai járókelővel is végzett hétfőn, közép-európai idő szerint dél körül, Belgorod központjában. A férfit az Ukrajnával határos Belgorodi terület székhelyén és azon kívül is továbbra is nagy erőkkel keresik. A Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió jelentése szerint több mint 1200 rendőr üldözi a korábban többszörösen büntetett előéletű férfit. Az ukrán hatóságokkal is felvették a kapcsolatot, és a határállomásokon szigorították az ellenőrzést.
A gyilkosság okait egyelőre csak találgatják.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség szemtanúk elbeszélését adta közre a hétfői eseményekről. "A munkahelyünkön voltunk, amikor meghallottuk a lövéseket. Először azt hittük, hogy tűzijáték, de amikor kinéztem az ablakon, láttam, hogy egy világos színű BMW X5-ös autó elhajt mellettünk. Mögötte egy fiatalember rohant, majd lövést hallottam és a fiú elesett. Ekkor már a járdaszélen feküdt egy kislány, s nem sokkal távolabb egy asszony. Itt van a közelben a 9. számú líceum. A gyerekek rohantak, amerre tudtak, egy asszony gyermekével a karján egy üzletbe akart beszaladni, de az orra előtt bezárták az ajtót. Természetesen mindenki pánikba esett" - számolt be Jelena Petrenko.
Az internetes közösségi oldalak használói arról írnak, hogy Belgorod lakói félnek, mivel a gyilkosságok elkövetőjét még mindig nem fogták el a rendőrök - számolt be a public.post című orosz híroldal.
A Komszomolszkaja Pravda című orosz napilap munkatársai Belgorodban felkutatták a hatszoros gyilkossággal gyanúsított férfi anyját, aki korábban többször is kihívta a rendőröket, hogy lecsendesítsék a fiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).