Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Július 18. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: police.hu

Több balhé írható a 15 éves fiú számlájára

Több balhé írható a 15 éves fiú számlájára

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 15 éves fiúval szemben indítottak rablás és más bűncselekmények elkövetése miatt.

Állampolgári bejelentés érkezett 2018. június 30-án a késő esti órákban, hogy egy 64 éves budapesti férfit kiraboltak Szekszárdon a buszpályaudvar közelében levő úton. Az ismeretlen elkövető kirúgta a sértett lábát, aki ettől elesett, ekkor az elkövető kitépte a férfi kezében levő táskákat, és elszaladt a helyszínről. A budapesti férfi nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekmény helyszínének közelében elfogtak egy 15 éves mindszenti fiút, akit előállítottak a rendőrkapitányságra és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Az elkövető a rablás során elvitte a sértett pénztárcáját is, benne az irataival, bankkártyájával és készpénzzel. Az eljárás során kiderült, hogy a fiú egy társával – egy 16 éves fiatallal – a rablást követően többször is megkísérelt a sértett bankkártyájával pénzt felvenni. Emiatt mindkét fiút gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntett elkövetése miatt. A 15 éves fiúnak felelnie kell okirattal és készpénz-helyettesítő eszközzel visszaélés vétség elkövetése miatt is.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.