Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Október 15. 12:29, szerda | Helyi

Több a rendőr és kevesebb a bűncselekmények száma Cegléden

Több a rendőr és kevesebb a bűncselekmények száma Cegléden

Sikeres a közbiztonsági program

Rendőrszakmai felmérések, közvélemény kutatások eredménye azt mutatja, hogy az állampolgárok a közbiztonság helyzetét elsősorban a lakóhelyükön előforduló vagyon elleni és közterületen elkövetett bűncselekmények, illetve a tulajdon elleni szabálysértések gyakorisága, a jogsértések elleni fellépés eredményessége és azok megelőzésének hatékonysága alapján ítélik meg.

A rendőrség számára a bűncselekmények, szabálysértések megelőzése, az elkövetők elfogása terén kiemelt lehetőséget biztosít a közterületi járőrszolgálatok intenzitásának növelése, szoros együttműködés a lakossággal, települések állami és önkormányzati szerveivel, a rendvédelmi területen feladatokat ellátó szervezetekkel.

A fenti koncepció mentén a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében 2014. július 1-jétől országos rendőrségi program indult, mely lehetővé teszi, hogy a közterületi rendőri jelenlétet fokozzuk.

Az ország 19 megyéjét lefedő program a Ceglédi Rendőrkapitányság illetékességi területét alkotó 12 települést érintően is elindult. A településeket az aktuális közbiztonsági helyzet alapján rangsoroltuk és a besorolás szerint megerősített napi szintű, illetőleg visszatérő rendőri ellenőrzéseket szervezünk a felügyeletünkre bízott 3 városban és 9 községben.

A megerősített szolgálattal - a korábbi időszak rendőri járőrözési intenzitásához mérten - havi szinten mintegy 20%-al több szolgálati órát tudunk közterületen tölteni. A térben és időben kiterjesztett rendőri járőrözéstől azt vártuk, hogy a lakosságot leginkább irritáló jogsértésekkel szemben eredményesen tudjunk fellépni, továbbá erősítsük az állampolgárok és a rendőrség közötti kommunikációs kapcsolatot.

A fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően az elkövetett bűncselekmények számában az előző évhez mérten jelentős csökkenés tapasztalható. Az intenzívebb járőrözés eredményeként több elkövetőt értünk tetten és fogtunk el szándékos bűncselekmény elkövetése miatt. A statisztikai adatokon túl fontos hangsúlyozni, hogy a lakosoktól nagyon sok estben kaptunk pozitív visszajelzést, ami igazolja törekvéseink helyes irányát. A lakossággal való közös gondolkodás jegyében várjuk azokat a jelzéseket, melyek révén olyan problémákra is reagálni tudunk, melyek eddig nem kerültek a rendőrség vagy más hatóság látókörébe.
Büszkék lehetünk arra is, hogy a Cegléd Ugyeri városrész közbiztonsági helyzete az ott élők véleménye szerint is érezhetően javult.

Az eredményes szolgálatellátásban segítségünkre van a polgárőrség, illetve a mezőőrség. Nagy hasznát vesszük az önkormányzatok felajánlásainak, melynek köszönhetően a szolgálati gépjármű parkunkat bővíteni tudtuk. Szeretném kiemelni a Készenléti Rendőrséggel való együttműködésünket, hiszen a közös munkánk során visszatérően kutyás- és lovas szolgálattal segítik az ellenőrzéseket.

Török Csaba r. alezredes
Ceglédi RendőrkapitányságVezetője

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció