Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2012. November 13. 14:21, kedd | Helyi
Forrás: Hírhatár

Ötmilliót loptak el egy kamionból

Ötmilliót loptak el egy kamionból

Őrizetben a tettesek

A nagyértékű lopás még októberben történt Cegléden, ahol a Sugár utcában parkoló kamionból tulajdonították el a közel 5 millió forint készpénzt.

A Bács-Kiskun megyei bűnözők elfogása a ceglédi és a kunszentmiklósi rendőrségek példás együttműködésének eredménye. Cegléden kezdtek ugyanis nyomozni a Sugár utcában parkoló kamionból ellopott kistáska után. A beszerzett adatok egészen a Bács-Kiskun megyei Kunszentmiklósig vezettek, ahol november 6-án reggel elfogták, majd a Ceglédi Rendőrkapitányságra előállították, és őrizetbe vették a három gyanúsítottat.

A rendőrök házkutatást tartottak az általuk egyébként meglehetősen jól ismert triónál és egyikük házában, megtalálták, valamint lefoglalták a sértettől ellopott Adidas márkájú táskát. A gyanú szerint nem hárman, hanem négyen loptak Cegléden: a negyedik férfit jelenleg is keresik a rendőrök.

A most elfogott kunszentmiklósi trió tagjai 31, 29, illetve 55 évesek. A 31 esztendős különös visszaesőként követte el a ceglédi lopást: korábban ugyanis már többször volt büntetve lopások, garázdaság, és bűnpártolás miatt is. A másik két férfi szintén büntetett előéletű – ugyancsak vagyon ellene bűncselekmények miatt álltak már bíróság előtt – valamint jelenleg is folynak ellenük rendőrségi eljárások.

Az ellopott pénzt egyébként a bűnözők „felélték”, ámbár két gépkocsit azért sikerült lefoglalniuk a rendőröknek. Egyikük ugyanis a lopott pénzből már másnap egy Opel Vectra, a másik férfi pedig egy Peugeot 607 típusú személygépkocsit vásárolt.

A Ceglédi Városi Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indítványozta a három férfi előzetes letartóztatását. Az elkövetett bűncselekmény ugyanis 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A gyanúsítottak egyébként tagadják a bűncselekmény elkövetését, azonban a nyomozás eddigi adatai, egyikük vallomása, valamint a megtalált kistáska is ellenük szól. Ezért a nyomozási bíró előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció