Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tizenhat év fegyházat kapott egy idős móri férfit halálra verő támadó

Tizenhat év fegyházat kapott egy idős móri férfit halálra verő támadó

Tizenhat év fegyházbüntetésre ítélt a Székesfehérvári Törvényszék szerdán első fokon - mint visszaesőt - egy férfit, aki 2016-ban két fiatalkorú társával betört egy móri házaspár lakásába,

s ott a 84 éves férjet olyan súlyosan bántalmazta, hogy az idős ember később belehalt sérüléseibe. A vádlottak végül két üveg pálinkát és aprópénzt vittek el.
A bíróság a vádlottakat mint társtetteseket aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, nyereségvágyból elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek.

Az elsőrendű vádlottat 16 év fegyházra, míg a másodrendű és a harmadrendű vádlottat 13 év, illetve 10 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyész az elsőrendű vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett, a többi vádlott esetében három napja van nyilatkozni. A vádlottak, védőügyvédeik és a harmadrendű vádlott törvényes képviselője enyhítésért fellebbeztek.

A vádlottak előzetes letartóztatását a bíróság jogerősen fenntartotta.

A bíróság ítéletében megállapította: a két fiatalkorú és a felnőtt vádlott 2016. november 7-én este ittas állapotban bement egy móri házba, hogy ott alkoholt és más értékeket szerezzen. Először megpróbálták beindítani a sértett autóját, de nem sikerült. A mozgásra felfigyelt az ott lakó 84 éves férfi, aki kiment az udvarra, ott mindhárom támadó bántalmazni kezdte, főként a fejét és a felsőtestét többször nagy erővel megrúgták. A magatehetetlen sértettet végül az udvaron hagyták, a házban tartózkodó idős, rossz egészségi állapotú feleségtől pedig pénzt követeltek, majd a konyhából két üveg pálinkát és aprópénzt magukhoz véve távoztak.

Az idős férfi a bántalmazás során olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére mintegy három héttel később meghalt.

Címkék: ítélet, fegyház, Mór

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során