Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 07. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infoCegléd

Tető alatt a piac

Tető alatt a piac

Hivatalosan is megnyitották a zöldségpiacot

Mint arról korábban már beszámoltuk, a tanyagondnoki szolgálat, valamint az önkormányzat sikeres együttműködésének köszönhetően a Vidékfejlesztési Minisztérium tanyaprogram pályázatán 45 millió forintot nyert a város a Kossuth téri piac felújítására.

A 8 milliós önerőt igénylő projekt legnagyobb léptékű eleme a piac fejlesztése volt, amely a zöldségpiac egy részének befedését tette lehetővé, valamint a térség termelését elősegítve és ösztönözve, egy mobil kemencét és egy napkollektoros gyümölcsaszalót is sikerült beszerezni, aminek működését a megnyitón egy szakember segítségével mutatták be a jelenlévőknek.


A munkálatok ez év márciusában kezdődtek meg. A júniusra tervezett átadással az időjárás miatt csúsztak ugyan a kivitelezők, de július első hetére minden a helyére került.

A piac bal oldali árusorának lefedése mellett, új padokat, csatornarendszert, és új aszfaltozást is kapott a terület. Az utolsó simítások idejére az érintett árusok egy rövid időre az Eötvös téren kaptak helyet az árusításra.

Az átadást az árusok és a vásárlók is nagyon várták már. A zsúfoltság megszűnésével végre visszaállhat a rend a zöldségpiacon, ahol most már kulturáltabb, színvonalasabb körülmények között folyhat az árusítás.

A már a hét elején megnyílt piacot a vasárnapi hivatalos megnyitón Hoppál Péter, Fidesz szóvivő és Földi László, polgármester adták át a városnak.

A magyar tanyarendszer olyan nemzeti kincs, amelynek működőképessége létkérdés az Alföldön és a Duna-Tisza-közi homokhátság vidékén - jelentette ki a Fidesz szóvivője vasárnap a helyi tanyapiac átadásán Cegléden.

Hoppál Péter a kabinet tanyafejlesztési programjáról szólva elmondta: 2010-ben e téren is komoly szemléletváltásra volt szükség, miután korábban a szocialista kormányok magukra hagyták a tanyákat és az ott élő körülbelül 300 000 embert.


Az ebben a ciklusban megindult fejlesztések eredményeként 2011-ben és tavaly egy közel 2,5 milliárd forintos támogatási rendszerből számos infrastrukturális beruházás valósult meg a magyar tanyavilágban - emelte ki.

A megnyitó után Földi László polgármester és a szóvívő egy környékbeli tanyagazdaságot látogattak meg.

További képek a KÉPGALÉRIÁBAN
fotó: Kisfaludi István

Címkék: Cegléd piac

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció