Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 05. 12:07, csütörtök | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Terrorizmus gyanúja miatt többeket letartóztattak Moszkvában

Terrorizmus gyanúja miatt többeket letartóztattak Moszkvában

Nyolc, terrorszervezetben való részvétellel gyanúsított személy letartóztatását rendelte el egy moszkvai bíróság - közölte a TASZSZ orosz hírügynökség csütörtökön belügyi forrásra hivatkozva.

A gyanúsítottakra - hét férfira és egy nőre -, akik a gyanú szerint a Hizb ut-Tahrír al-Iszlami szervezet tagjai, elítéltetésük esetén tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki. Mindannyian a Független Államok Közössége (FÁK) más országainak állampolgárai.

Korábbi közlés szerint az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a belügyminisztérium munkatársai Moszkvában és Cseljabinszkban őrizetbe vették a Hizb ut-Tahrír két vezetőjét és hét tagját. Az elfogottak a hivatalos tájékoztatás szerint Oroszország és közép-ázsiai köztársaságok állampolgárai, akik a fennálló rend erőszakos megdöntésére törekvő terrorszervezet ideológiáját terjesztették, és tagtoborzással foglalkoztak.

Az önmagát erőszakmentesnek valló, az egykori Szovjetunió területén aktív, és a muszlim teokratikus állam megteremtésére törekvő Hizb ut-Tahrírt Oroszországban terrorszervezetként tartják számon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.