Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Augusztus 03. 07:41, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Terhesség alatt is érdemes omega-3-at juttatni a szervezetbe

Terhesség alatt is érdemes omega-3-at juttatni a szervezetbe

A legfrissebb kutatások szerint ha a nők a terhességük alatt is szednek omega-3 zsírsavban gazdag készítményeket, akkor születendő gyermekük kevésbé lesz hajlamos a megfázásra.

Ugyanakkor a kutatók elmondták: a jótékony hatás nem volt drámai mértékű, így az ilyen készítmények szedését egyelőre nem ajánlják majd az orvosok.

A kutatások szerint az 1-3 hónapos csecsemők esetében azoknál a kicsiknél, akik az anyaméhben hozzájutottak az omega-3 zsírsav egyik formájához, a dokozahexaénsavhoz (DHA), ritkábban fordult elő megfázás (38 százalék), mint azoknál, akik nem érintkeztek ezzel az anyaggal (45 százalék) - írja a Pediatrics.

Azt is megfigyelték ugyanakkor, hogy ha az előbbi csoportba tartozó gyerekek mégis megbetegedtek, akkor hamarabb gyógyultak meg, mint azok a társaik, akik magzatként nem jutottak DHA-hoz. A kísérletek alapján a jótékony hatás közvetlenül születés után volt a legerősebb, és az idő múlásával folyamatosan gyengült.

A DHA az orvosok szerint elengedhetetlen a magzat egészséges fejlődéséhez, a terhes nőket azonban az utóbbi időben óva intették a tengeri halak fogyasztásától, mivel húsuk egyre inkább megfertőződik higannyal. A várandós anyák számára kifejlesztett vitaminokban ezért algából kivont DHA található, amely teljesen biztonságos.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kutató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.