Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2021. Augusztus 08. 12:31, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Teljesítményfokozókkal üzletelőket fogtak el a rendőrök

Teljesítményfokozókkal üzletelőket fogtak el a rendőrök

Nemzetközi nyomozás részeként fogtak el a rendőrök két férfit, akik illegális teljesítményfokozókkal üzleteltek - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Azt írták: a rendőrök egy magyar, cseh és román rendőrök alkotta, az Europol által koordinált nemzetközi nyomozócsoport munkája során még 2020 áprilisában hallgattak ki egy 65 éves szentendrei férfit, akinél nagy mennyiségben foglaltak le teljesítményfokozó szereket. Ezután Csehországban, Szlovákiában és Romániában is rajtaütéseket tartott a rendőrség, Aradon a szerek ipari mennyiségű előállításához használt gyártósort és a tabletták, valamint az ampullák csomagolásához szükséges kellékeket találtak.

A szentendrei férfi azonban tovább folytatta tevékenységét, őt szerdán Budapesten fogták el, ahol egy 65 éves kecskeméti nyugdíjassal üzletelt. A rendőrök több, ampullákkal, illetve tablettákkal tömött dobozt, feljegyzéseket és összegeket tartalmazó noteszt, valamint több százezer forintot foglaltak le tőlük.

Hozzátették: a szerek hatóanyagát, összetételét szakértők vizsgálják, az elsődleges megállapítások szerint legtöbbjük vényköteles, hatóanyaguk vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozó szer.

A szentendrei férfi tagadta a terhére rótt bűncselekményt, kecskeméti üzlettársa pedig nem tett vallomást. Ellenük teljesítményfokozó szerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

2021. Október 17. 11:04, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.