Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. November 12. 10:33, kedd | Helyi

Te már döntöttél?

Te már döntöttél?

Középiskolai beiskolázás

Itt van az ősz, itt van újra…és a nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek ismét dönteniük kell, milyen középiskolába adják be a jelentkezési lapot. Nehéz döntés ez, hiszen még ebben a korban kevesen tudják biztosan, mit is szeretnének csinálni felnőttként, mégis olyan fontost döntést kell meghozniuk, amely talán egész életükre kihat. De nem csupán a nyolcadikosokat érinti ez a kérdés, hiszen a tehetséges, szorgalmas negyedikesek és hatodikosok is válaszút előtt állnak, maradjanak-e eddig megszokott iskolájukban, vagy próbálkozzanak valamelyik gimnázium hat- vagy nyolcosztályos tagozatával. Kisebb korban még több dilemma előtt állnak főleg a szülők, szabad-e kivenni a gyereket a jól megszokott közösségből, bírja-e majd a nagyobb terhelést, ha pedig nem helybeli, hogyan tudják megoldani a bejárást.

A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnáziumban húsz éve indult újra a nyolcosztályos tagozat. Az azóta eltelt időszak bizonyítja, hogy a képzés beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az elmúlt évek továbbtanulási statisztikái szerint ez a legsikeresebb képzési formánk. Mindig kiemelkedő eredményeket értek el a továbbtanulás terén. A tavalyi tanévben az osztály minden tanulója jelentkezett felsőoktatási intézménybe, és 100%-os felvételi eredményt értek el.

Azok számára, akik érdeklődnek a nyolcosztályos képzés iránt, 2013. november 18-án 14.00-tól nyílt napot tartunk a gimnáziumban, ahol tájékoztatást adunk a képzésről, diákok mesélnek a diákéletről, s természetesen lehetőség lesz óralátogatásra is. Minden érdeklődő diákot és szülőt szeretettel várunk. További tájékoztatást iskolánk honlapján találnak.



Gulyás Zoltán
igazgató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 05. 13:36, péntek | Helyi

Várják a javaslatokat!

2024. Március 26. 13:34, kedd | Helyi

Bach Mindenkinek Hangverseny – Cegléd, 2024

2024. Március 22. 17:33, péntek | Helyi

Felhívás Cegléd Város Pedagógiai Díj adományozására

2024. Március 22. 15:52, péntek | Helyi

Elérhető a Cegléd applikáció